Hirdetés

Váratlan helyen bukkant árulóra Rákay Philip

Nap Híre portré Nap Híre

Kemény kritikában húzta le a Demokrata című hetilap főszerkesztője a hétmilliárdos költségvetésű Petőfi-filmet, mire Rákay Philip lejúdásozta Bencsik Andrást.

„Miért nem szabad dilettánsoknak mozifilmet készíteni, vagy ha mégis, miért kell azt ártatlan embereknek megnézniük?” – tette föl a kérdést a hétmilliárdos költségvetésből készült Most vagy soha! című filmről készült kritikájában Bencsik András

„Rossz dolog egy hazafiasnak szánt műalkotásról rosszat írni, de még annál is rosszabb egy ilyen műalkotást végignézni. Márpedig a Most vagy soha! című film minden vonatkozásban rossz lett, amit a rengeteg ráköltött pénz sem tesz elviselhetőbbé” – folytatja a főszerkesztő, aki hozzáteszi: „[A film] történelmi hibáit már sokan elemezték, de nem ez a legnagyobb baj vele. A Keresztapa című film kapcsán senki sem kérte számon, hogy mennyire jól ábrázolja az amerikai alvilágot (nagyon jól), mert az a film önmagát igazolta azzal, hogy hihetetlenül jó lett. De mert ezúttal az alkotók egy mindenki által jól ismert történelmi eseménysort vittek filmre, elkerülhetetlen a történelemmel való összevetés.”

„Lehetett volna akciófilm rengeteg verekedéssel és lövöldözéssel, de akkor át kellett volna helyezni az idősíkot mondjuk Mexikóba, ahol José Martinez és társai aztán azt csinálnak, amit akarnak, és ahol ebből a Farkasch-Wulfból akár egy új X-man-Zorro is lehetett volna. Szendrey Júliából meg Lara Croft vagy Donna Izabella… Készülhetett volna film az 1848-as vértelen forradalom csodájáról is. (…) Nem sárban toporgó, üres tekintetű kofák, ostoba kereskedők és szájtáti bámészkodók éltek akkoriban Pest-Budán, hanem egy olyan ébredező társadalom, amelyik egyre hevesebben kereste önmagát. (…) Akár erről is szólhatott volna a film. A látvány helyenként mutatós lett, a zene jól szólt, ám a forradalom elmaradt. Nagy baj, hogy Andy Vajna meghalt…

„Elterjedt a hír a pesti szóbeszédben, hogy az alkotók már új filmtémát találtak: a mohácsi vészt. Uram, irgalmazz! Nem volt elég egyszer?” – zárul Bencsik András kritikája.

Azt a 444 és a Magyar Hang vette észre, hogy a Bencsik Facebook-oldalán közzétett cikk alatt megjelent kommentelni Rákay Philip, aki gyakorlatilag lejúdásozta Bencsiket. „Kétezer éves történet. Nagycsütörtökön és nagypénteken mindenkiről kiderül, kicsoda is valójában…” – írta a producer.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés