Hirdetés

Elképesztő fordulat a ráckeresztúri légikatasztrófa ügyében, ez okozhatta a tragédiát

Nap Híre portré Nap Híre

A hírek szerint rosszul lett a pilóta, ez okozhatta a tragédiát.

Ahogy azt korábban a Nap Híre is megírta, halálos légibaleset történt Ráckeresztúrnál. Egy kisrepülőgép csapódott Martonvásár és Ráckeresztúr között elterülő mezőgazdasági területre szombaton 10 óra körül. A helyszínre mentőautók és mentőhelikopter is érkezett. A balesetben két ember vesztette életét, az egyik áldozat egy korábbi magyar nagykövet lehetett.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium a tragédiával kapcsolatban hétfőn közölte, hogy a baleset körülményeit már a Közlekedésbiztonsági Szervezet is vizsgálja. Mint írták, a repülő a tököli repülőtérről szállt fel, majd három perc múlva megérkezett a Martonvásár-Ráckeresztúr közötti gyakorló légtérbe, ahol néhány perces repülést követően közel függőleges helyzetben és nagy sebességgel a földnek csapódott.

Bejelentést követően a KBSZ balesetvizsgálói megkezdték a helyszínelést, amely során sikerült feltárni és beazonosítani a repülőgép fő darabjait, valamint a repülőgép kormányfelületeit.

A helyszínen fellelt akciókamera által rögzített fájlokat a KBSZ szakemberei a hétvége során helyreállították. A felvétel alapján a repülés 8. percében a pilótánál feltételezhetően rosszullétre utaló jel mutatkozott, amely után a rögzített felvétel végéig a repülőgép vezetetlen repülési jelleget mutat - írja a 24.hu.

A KBSZ a rendőrség és a légügyi hatóság szakembereivel részletes szemle keretében vizsgálja a műszaki meghibásodás lehetőségét.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés