Hirdetés

Ilyen nincs: a világ talán legbizarrabb betörésének ügyében született ítélet

Nap Híre portré Nap Híre

Különös bűnügyben hozott ítéletet a bíróság Nagy-Britanniában: történt ugyanis, hogy egy idős, egyedül élő nőhöz betört valaki, ám ahelyett, hogy kirabolta volna, inkább kitakarított és rendet rakott nála. 

A sértett egy magányosan élő nő volt, aki július közepén arra érkezett haza a munkából, hogy semmi sem olyan a monmouth­shire-i házában, ahogy otthagyta. A kerti szárítón idegen ruhák lógtak, a virágcserepek katonás rendben sorakoztak, a madáretető fel volt töltve magokkal, minden arra utalt, hogy idegen járt a házban. A tulajdonos be sem mert menni, attól félve, hogy a hívatlan vendég még mindig ott van, ezért egy barátjánál aludt aznap este – írja a Blikk.

Csak másnap merészkedett be az otthonába, amelyben újabb furcsaságok fogadták. Az idegen tárgyakat mozdított el a szobákban, a szemetest gondosan kiürítette, láthatóan ételt főzött a tűzhelyen, majd az edényeket gondosan elmosogatta utána. 

Még egy kedves üzenetet is hagyott maga után: „Ne aggódj, légy boldog, egyél és törölgess el!”

A bírósági vallomásából kiderült, hogy a vádlott, Damian ­Wojnilowicz nem azért tört be a nő házába, hogy kifossza, csupán rövid időre kölcsönvette azt: lezuhanyozott, megebédelt, és utána rendbe szedte a kissé rumlisan hagyott otthont. Az élelmet bepakolta a hűtőszekrénybe, amit egy kissé átrendezett, újra cserélte ki a régi fogkefét a fürdőszobában, felmosta a padlót, a nappali asztalán egy tányér édességet hagyott, és mindennek fejében pusztán egy üveg vörösbort bontott ki a lakásban talált készletből, igaz, azt fenékig kiürítette.

A sértett nő nem értékelte a takaros rendet, az elvégzett házimunkát. A 36 éves Wojnilowiczot két héttel később kapták el, a lakás tulajdonosa addig rettegésben élt. A rendszerető betörő azért került rendőrkézre, mert két héttel később, július 29-én egy másik, közeli házba is betört, ahol biztonsági rendszer riasztotta a tulajdonost. Wojnilo­wicz­ ott már nem volt igazán gondos, még a pezsgőfürdőt is elfelejtette kitakarítani maga után. Persze, lehet, hogy tervezte, de az áldozat veje megzavarta, ugyanis a tulajdonos őt kérte meg, hogy nézzen rá az ingatlanra. A betörőt egy pohárral a kezében találta, kissé spicces állapotban, és amikor megkérte, hogy távozzon, az vonakodás nélkül megtette.

A férfi ügyvédje azzal védekezett, hogy akkoriban hajléktalan volt, és számtalan nehézségen ment keresztül. Beismerő vallomást tett és bocsánatot kér az áldozatoktól a nekik okozott károkért. A bíró ennek ellenére 22 hónap börtönbüntetésre ítélte Wojnilowiczot.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés