Hirdetés

Kirabolta a kórházban elhunyt nénit egy gátlástalan szélhámos

Nap Híre portré Nap Híre

Egy vadidegen nő bement a kórházba és azt állította, hogy ő az elhunyt unokája. Döbbenetes, de az elhunyt minden holmiját átadták neki. 

Benyikné Beregszászi-Nagy Edit a Blikknek mesélte el a felháborító esetet. Edit húga, Mária egy egri kórházban hunyt el, majd az iratait, személyes dokumentumait egy vadidegen nőnek adták ki. A testvér a hamvakat szinte csak véletlenül kapta meg, és még azt a nyugdíjat is ki akarták fizettetni vele, amit nem is vett fel. 

"A húgom a Covid-járvány kellős közepén halt meg Egerben 2021 májusában, de csak fél évvel később tudtuk meg, amikor levelet kaptunk a nyugdíjfolyósító intézettől, amelyben azt írták, a 2021 júniusától december 31-ig jogtalanul felvett összeget térítsük meg. Kiderült, hogy valaki valóban felvette a nyugdíjat, csakhogy nem mi. Azt sem tudtuk, hogy Mária kórházban van. Utoljára a lányommal beszélt telefonon, „ne aggódjatok, majd jelentkezem”, így tette le a kagylót. Ezután rengetegszer hívtuk, de nem értük utol. Akkoriban kijárási tilalom volt, így nem tudtuk meglátogatni" - emlékezett vissza Edit. 

Amint a család megtudta, hogy Mária elhunyt, azonnal felkereste az egri kórházat. Mint megtudták, Mária testét egy hiányos halottvizsgálati bizonyítvány alapján hamvasztották el.

"Két nappal a halála után egy hölgy bement a kórházba, aki a húgom unokájaként mutatkozott be, pedig gyereke se volt soha. Semmilyen iratot nem kértek tőle igazolásként. A nő ismerhette a húgomat, hiszen nem hibázhatott rá véletlenül a névre, de mi nem tudjuk, ki ő. A nő a holmijait, igazolványait elvitte, de a testét – arra hivatkozva, hogy nincs pénze – eltemetni már nem. A kórháztól kártérítést követeltünk, és el is ismerték, hogy hibáztak, de a főigazgató arra hivatkozott, hogy méltatlanok vagyunk és megalapozatlan az igényünk. Ez nevetséges, hiszen a járvány alatt kijárási, a kórházban pedig látogatási tilalom volt" - mondta az asszony. 

Mária hamvai végül másfél évvel a halála után kerültek a végső nyughelyükre. Edit azt is elárulta, hogy nem tudják, hogy került máshoz a bankkártya, azonban annak használatáról kamerafelvétel is készült, ám jelenleg nincs eljárás. A nyugdíjfolyósítónál elérték, hogy ne kelljen visszafizetni a 7 hónapig felvett összesen 1 millió 168 ezer 670 forintot. "Ha kapnánk kártérítést, annak egy részét jótékony célokra fordítanám, hogy másnak ne kelljen elszenvednie azt, amit nekünk kellett mind lelkileg, mind anyagilag, mert olyan kupleráj van a közigazgatásban" - tette hozzá. 

Dr. Konkoly Thege László, a Heves Vármegyei Főügyészség sajtószóvivő ügyésze az esettel kapcsolatban közölte a lappal: "A Hevesi Rendőrkapitányságon indult nyomozás informá­ciós rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettének gyanúja miatt egy erdőtelki lakossal szemben. A nyomozó hatóság a terhelt vonatkozásában a lehetséges bizonyítékok beszerzését követően megszüntette a büntetőeljárást. A határozat ellen az elhunyt hölgy testvére jelentett be panaszt, amelyet az Egri Járási Ügyészség bírált el: a panaszt elutasította, mivel az nem a panasz benyújtására jogosult személytől – nem a bankkártya-tulajdonos örökösétől – származott.”

Edit azonban nem hagyja annyiban, hiszen az örökös, az édesanyjuk megbízásából járt el.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés