Hirdetés

Ázsiai családokhoz tört be egy banda Budapesten, milliókat raboltak

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Kifejezetten az ázsiai családokra utazott a négytagú bűnbanda.

A négytagú, huszonéves fiatalokból álló társaság főleg nyilvános cégadatbázisokról szerezték meg az ázsiai származású, leendő áldozataik lakcímét. Volt olyan, hogy az egyik vádlott személyes adatok jogosulatlan megszerzésével jutott hozzá a tulajdonosi adatokhoz. A férfi édesanyja ugyanis egy biztosítási társaságnál dolgozott otthoni munkavégzésben, amit a fia kihasznált, így amikor az anyja őrizetlenül hagyta a laptopját, ő a társaság adatbázisából számos - információi szerint ázsiai személyek tulajdonában álló - gépkocsi rendszámát kérte le, amit egy esetben ismeretlen elkövetőknek adott át. 

Az adatgyűjtést követően, a vádlottak megfigyelték az ingatlanokat, illetve kifigyelték a családok mozgását, majd a betöréseket ezután változó személyi összetételben követték el.

A fiatalok 2021 augusztusa és 2022 júniusa között Budapest III., XVI., XV., XVIII. és XIX. kerületeiben, összesen 10 családi házba törtek be, ahonnan valutát, ékszereket, táskákat, órákat és más értékeket loptak el, ezzel összesen mintegy 30 millió forint kárt okozva.

Az ügyészség bűnszövetségben, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopások vétsége, illetve bűntette, valamint személyes adattal visszaélés vétsége miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra, és mind a négy férfival szemben börtönbüntetés, valamint pénzbüntetés kiszabását indítványozza. A vádlottak jelenleg bűnügyi felügyelet hatálya alatt állnak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés