Hirdetés

Puzsér: Greta Thunberg most olyasmibe pofázott bele, amihez h*lye mint a s*gg

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Puzsér Róbert nagyon erős szavakkal állt bele Greta Thunbergbe. A mostani gázai helyzettel kapcsolatban ugyanis a klímaaktivista olyasmire szólítja fel Izraelt, ami nem lehetséges - mondta a publicista az Önkényes Mérvadó című műsorban a Spirit FM-en.

Mint azt a naphire.hu is megírta, Izrael eltávolította Greta Thunberget az iskolai tananyagból. Az izraeli oktatási minisztérium azután döntött így, miután az aktivista a hétvégén közzétett egy posztot a közösségi médiában, amelyben az izraeliek és palesztinok közti konfliktussal kapcsolatban az szerepelt: a Palesztinával és Gázával szemben tanúsított szolidaritás jegyében sztrájkolnak, valamint hogy a világnak fel kell szólalnia az azonnali tűzszünet érdekében. „Ez az álláspontja kizárja őt abból, hogy oktatási és erkölcsi példaképként szolgáljon, és többé nem alkalmas arra, hogy az izraeli diákok számára inspiráló és oktató szerepet töltsön be” – közölte a minisztérium. A bejegyzésre az izraeli külügy is reagált, ők azt üzenték, hogy a Hamász mészárlásainak áldozatai akár a svéd klímaaktivista barátai is lehettek volna. 

Greta Thunberget a hétvégén több száz izraeli klímaaktivista is bírálta a posztja miatt. Nyílt levelükben azt írták, hogy „mélyen megbántották, megdöbbentették és csalódottak a Gázával kapcsolatos tweetjei és posztjai miatt”.

Greta a hagyományos balos szellemhez tartja magát, véleményezte Puzsér Róbert publicista a hírt. Szerinte ehhez a baloldali, liberális gondolkozáshoz tartozik, hogy Izrael sodorja a 3. világháborúba a Föld országait, és Izraelt kell így vagy úgy pacifikálni, és békét kell kötnie. Hogy mi a béke ára? “Az, hogy Izrael magára szabadítja a poklok poklát” - fogalmazott Puzsér.

Puzsér szerint azonban érthető, hogy a klímaaktivista Izraelnek üzenget, mert “Izraellel kapcsolatban a nyomásgyakorlásnak van helye, lehetősége és terepe. Ezzel szemben egy terrorszervezetet arra felszólítani, hogy ne terrorizáljon, hát az értelmetlen”.

A publicista viszont arra is kíváncsi lenne, hogy került bele Greta Thunberg az iskolai tananyagba. Hozzáteszi, valószínűleg pozitív személyként tanultak róla az iskolákban, annak ellenére, hogy az országot vezető Benjámin Netanjáhú “finoman szólva sem árul egy gyékényről Gretával”. A klímaaktivista munkáját tekintve Puzsér nem is bírálja a lányt, “csak most Greta valami olyasmibe pofázik bele, amihez h.lye, mint a s.gg. Másrészt meg más vesszőjével veri a csalánt” - szállt bele erőteljes szavakkal az aktivistába.

“Greta Svédországban, vagy a nyugati világ bármely pontján rendkívül nagy biztonságban van, nem úgy, mint az izraeliek a Közel-Keleten”, tette hozzá.

Az Önkényes Mérvadó vendége, Kovács Zoltán kifejtette, hogy óriási csapdahelyzetben van Izrael, hiszen a terrorszervezettel fel kell venni a kesztyűt, de minden egyes lépés, amit megtesz ezért, az egy nép ellen is irányul.

Puzsér erre így reagált: Izrael nem tudja külön-külön a Hamász-sejteket megszállni anélkül, hogy Gázát ne szállná meg, hiszen a terrorszervezet a palesztinok civil életközösségeibe szivárgott be. Greta pedig ezt várja el, hogy úgy háborúzzon Izrael a Hamász ellen, hogy a palesztin családokat ne veszélyeztessék, “csakhogy ez nem lehetséges”.

A teljes beszélgetés itt visszahallgatható:

Korábban a naphire.hu arról is beszámolt, hogy Puzsér Róbert szerint miért most történt a bestiális Hamász-támadás Izrael ellen.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés