Hirdetés

Putyin megőrült, vágóhídra küldi az embereit

Garai Kitti portré Garai Kitti

Putyin fedezék nélkül küldi előre az orosz gyalogságot. Egy ukrán katona azt mondta, csak mentek és mentek feléjük az orosz katonák. "Ha lelőttük az egyik osztagot, jött a következő" - mesélte. A jelek szerint az orosz elnöknek semmit sem számít az egy ember élete.

Az ukrán katona állítása szerint Bahmutban egész mást tapasztaltak, mint a korábbi harctereken, itt ugyanis az orosz haderő tagjait ezerszám küldték a halálba.

Az egyik ukrán katona főhadnagyként az utolsó harcképes ember volt az osztagból. Körülötte halottak és sérültek voltak, így már ő állt a géppuska mögé, hogy időt nyerjen, amíg kimenekítik a társait. Egyértelmű volt, hogy nem bírja tartani sokáig a pozíciót, az orosz gyalogság ugyanis folyamatosan haladt felé, és azzal sem törődtek, hogy miután az oroszoknak semmiféle menedékük sem volt, rengeteg embert megölt a géppuskával. 

A túlerő azonban végül győzött, így a főhadnagy is meghalt a harcokban – írja az RTL.

Van, aki öngyilkos osztagnak hívja a főként újoncokból álló csapatokat, mások ágyútöltelékeknek. A taktika óriási veszteségekkel jár, a várost azonban lassan teljesen beveszik az oroszok. 

Az újonnan mozgósított orosz katonák már korábban is Vlagyimir Putyin elnökhöz és a hatóságokhoz fordultak, hogy hagyják abba az újoncok által illegálisnak tartott parancsok osztogatását, valamint követelték, hogy ne küldjék őket a halálba.

A múlt hónapban mozgósított belgorodi katonák például arról beszéltek egy videóban, hogy megfelelő kiképzés nélkül küldték őket harcolni. Miután súlyos veszteségeket szenvedtek el, azt mondták, nem hajlandók végrehajtani a parancsokat .Erre azonban nem sok esélyük lesz, azokat ugyanis, akik megpróbálnak a harctéren visszavonulni, a sajátjaik lövik le. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés