Hirdetés

Kiszivárgott Putyin titkos terve: közeledik a harmadik világháború?

Nap Híre portré Nap Híre

Ukrán hekkerek megszereztek egy 2023. december 12-én keltezett titkos iratot, amely szerint az orosz elnök egy gondosan kidolgozott stratégia alapján készül háborúba sodorni Európát. 

Az irat, amelyet úgy tűnik, hogy maga az elnök szignózott, az ukrajnai háború befejezése és a „kijevi rezsim bukása” utáni időszakra ismerteti Putyin terveit - írja az atv.hu. A dokumentumot az ukrán Nemzeti Ellenállás Központ hozta nyilvánosságra, és többek között az olvasható benne, hogy az ukrajnai "különleges katonai művelet" befejezése és a kijevi rezsim bukása után Oroszország konfrontációja a Nyugattal nem fog megszűnni, hanem csak fokozódni fog". A levelet Vjacseszlav Volodin, az Állami Duma vezetője írta Putyinnak.

A tervek között szerepel a kulcsfontosságú iparágak államosítása, a cenzúra fokozása, a belső ellenzék kiirtására, Oroszország „nyugatmentesítése” és a „káosz exportja” Európa-szerte. 

Oroszország az atomháborúra is készen áll

Mint azt a naphire.hu is megírta, Vlagyimir Putyin orosz elnök figyelmeztette a Nyugatot szerdán, hogy Oroszország technikailag készen áll az atomháborúra. Putyin közölte azt is, ha az Egyesült Államok csapatokat küld Ukrajnába, az a háború jelentős eszkalációjához vezethet. Ugyanakkor megjegyezte, nem gondolja, hogy a helyzet idáig eszkalálódna, és úgy véli, hogy az Egyesült Államokban elegendő szakember van az orosz-amerikai kapcsolatok kezeléséhez. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés