Hirdetés

Putyin őrjöng, brutális támadás indult Kijev ellen

Garai Kitti portré Garai Kitti

Kijevben csütörtök hajnalban megszólaltak a szirénák, az oroszok újabb rakétatámadást indítottak az ukrán főváros ellen. Mint azt korábban lapunk is megírta, kedd hajnalban is támadásba lendült Oroszország Kijev ellen.

Kijevben arra kérik az embereket, hogy keressenek menedéket, miután az oroszok ismét könyörtelen rakétatámadást indítottak a fővárosra. A lehulló törmelékek tüzet okoztak egy üzletházban. Vitalij Klicskó polgármester azt írta a Telegramon: a főváros elleni támadás folytatódik, légitámadás idején senki se hagyja el az óvóhelyeket. A mostani a kilencedik a Kijev ellen a közelmúltban indult támadások sorozatában - írja a Privátbankár.

Az információk szerint a mostani támadás ereje, intenzitása eddig a legnagyobb - példátlannak nevezték azt. "A támadást ezúttal Tu-95MS és Tu-160-as stratégiai bombázók hajtották végre a Kaszpi-tenger térségéből, valószínűleg X-101/555 típusú cirkálórakétákkal. A rakéták kilövése után az ellenség a főváros fölé telepítette felderítő drónjait" - írta a kijevi városi adminisztráció.

Az ukrán hadsereg csütörtök kora reggel több robbanásról számolt be Kijevben és az ország más részein, és felszólította az embereket, hogy maradjanak a bunkerekben. Vinnyica régiójában cirkálórakétákkal támadtak az oroszok, a helyi média pedig a mintegy 100 kilométerrel nyugatabbra fekvő Hmelnyickijben robbanásokról számolt be. 

Újabb civil áldozatok. Szerda este Olekszandr Prokugyin, a déli Herszon megye kormányzója a Telegramon közölte, hogy három helyi lakos - köztük egy ötéves kisgyermek - meghalt, ketten pedig megsebesültek a régióban lévő Zelenyivka faluban egy orosz támadásban. 

Bahmutnál azonban megint előrébb jutottak az ukránok. Szerhij Cserevatij, a keleti országrészben harcoló ukrán haderő szóvivője azt állítja, az ukrán erők az elmúlt napban mintegy ötszáz métert nyomultak előre. A szóvivő szerint 107 orosz katona halt meg a Bahmutért vívott ütközetekben és 153 sebesült meg.

Egy ember meghalt az Odessza városára mért orosz rakétacsapásokban - közölte Szerhij Bratcsuk, a katonai közigazgatás szóvivője a Telegramon. Két ember megsebesült. "Az ellenséges rakéták többségét a tenger felett lőtték le a légvédelmi erők. Sajnos egy ipari objektumot is eltaláltak: 1 ember meghalt, ketten megsebesültek" - írta.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés