Hirdetés

Kőkemény támadás érte Kijevet ma hajnalban - megszólaltak a szirénák

Garai Kitti portré Garai Kitti

Oroszország támadásba lendült, intenzív légitámadást indítottak az ukrán főváros ellen. A hírek szerint drónokat, cirkáló- és valószínűleg ballisztikus rakétákat is bevetettek. Kedd hajnalban szinte egész Ukrajnában megszólaltak a légvédelmi szirénák.

"Az előzetes információk szerint a Kijev légterében lévő ellenséges célpontok túlnyomó többségét felderítették és megsemmisítették” – mondta Szerhij Popko, Kijev város katonai közigazgatásának vezetője a Telegrammon.

Vitalij Klitschko kijevi polgármester elmondta, hogy a lezuhanó törmelék több autót is felgyújtott és megrongált egy épületet a főváros nyugati részén fekvő Szolomjanszkij kerületben. Három ember megsérült - írja a Telex.

A katonai közigazgatás tájékoztatása szerint Boriszpiltől délre a légvédelmi rendszerek visszavertek egy dróntámadást. A Kijevtől délkeletre fekvő Boriszpilben található a főváros fő utasszállító repülőtere, ez most zárva van. A többi kerületben a károk nem voltak jelentősek, és ott nincs információ áldozatokról.

Oroszország hetekig tartó szünet után április végén folytatta a nagy hatótávolságú rakétacsapásokat, és az elmúlt napokban sorozatos támadásokat indított. Ezek gyakran az ukrán fővárost vették célba, azonban Ukrajna eddig a támadások túlnyomó többségét vissza tudta verni - írták.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés