Hirdetés

Brutális lépés Putyinéktől, most fajulhat el igazán a háború

Nap Híre portré Nap Híre

A brit védelmi minisztérium azt állítja, hogy az oroszok összehangolt támadást indítottak Ukrajna keleti részén.

A brit jelentés szerint az orosz erők az erősen védett Avgyijivka város ellen indítottak offenzívát, mivel a város jelentős akadályt jelent a Donyecki terület ellenőrzésének átvételében - írja a Telex.

Az információk szerint Oroszország több páncélos zászlóaljjal próbálja bekeríteni a várost. Valószínűleg ez lesz a legjelentősebb támadó művelet, amelyet Oroszország 2023 januárja óta végrehajt. 

Arról is írtak, hogy a megerősödött ukrán erőknek eddig sikerült feltartóztatniuk az előrenyomulást, az oroszok súlyos tárgyi és személyi veszteségeket szenvedtek. A lassú előrehaladás és a rengeteg veszteség miatt Oroszország az offenzíváról az „aktív védekezésre” váltott, mivel Avgyijivka bevétele rövid távon egyre valószínűtlenebbnek tűnik.

A naphire.hu a minap arról is beszámolt, hogy miközben mindenki Izraelre figyel, az oroszok brutális ámokfutást hajtottak végre Ukrajnában. Mint azt megírtuk, az orosz légvédelem lelőtte az ukrán légierő két MiG-29-es vadászgépét és egy Szu-25-ös csatarepülőgépét. Az orosz összesítés három frontszakaszon visszavert 22 támadásról számolt be, amelyekben mintegy 800 ukrán katona esett el, vagy sebesült meg, a mintegy 460-an közülük a Donyeck környékén vívott harcokban.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés