Hirdetés

Putyin kezdhet pánikolni: Különleges ukrán erők szálltak partra a Krím félszigeten

Nap Híre portré Nap Híre

Ukrán különleges erők katonái szálltak ismét partra az Oroszország által még 2014-ben elcsatolt Krím félszigeten, ahol támadást hajtottak végre az ottani orosz erők ellen, majd visszavonultak - számolt be az ukrán katonai hírszerzés szerdán a Telegramon.

Andrij Juszov, a hírszerzés szóvivője később az Ukrajinszka Pravda hírportálnak kifejtette, hogy a különleges erők csoportja "veszteségeket okozva az ellenségnek" visszavonult, bár szintén veszteségeket szenvedett. "Folytatódik a Krím megszállását célzó különleges hadművelet" - tette hozzá, további részletekbe viszont nem bocsátkozott.

Az Ukrajinszka Pravda helyi kormányzói hivatalok jelentéseiből készített szerdai összeállításában azt írta, hogy az előző nap során orosz támadások következtében Ukrajna-szerte egy civil vesztette életét és 24 sérült meg, többségük a dél-ukrajnai Herszon megyében.

Roman Mrocsko, a herszoni katonai adminisztráció vezetője a Telegramon közölte, hogy a megyeszékhelyt, Herszon városát még reggel is ágyúzták az orosz erők, aminek következtében megrongálódott egy oktatási intézmény, egy garázs pedig lángokban állt.

Olekszandr Prokugyin, Herszon megye kormányzója arról tájékoztatott, hogy a régióbeli Beriszlav térségére az orosz erők legalább tíz bombát dobtak. A károk mértékéről és esetleges áldozatokról még nem érkezett jelentés.

Az ukrán vezérkar szerdai helyzetjelentése szerint az orosz hadsereg ukrajnai embervesztesége mintegy 450-nel 279 890-re nőtt, az ukrán erők kedden megsemmisítettek egyebek között 13 orosz harckocsit, 47 tüzérségi rendszert és 41 drónt - írja az MTI.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés