Hirdetés

Mire készülhet Putyin? Sokkoló bejelentést tett az elnök

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Az orosz elnök a hadsereg haderő fejlesztéseiről számolt be.

Vlagyimir Putyin szerdán az orosz védelmi minisztérium kibővített vezetői kollégiumának tanácskozásán jelentette be, hogy hamarosan hadrendbe állítják a Szarmat interkontinentális ballisztikus rakétát, valamint a jövő év elején a Cirkon hiperszonikus robotrepülőgépekkel felszerelt Admiral Gorskov fregattot.

Tökéletesíteni fogjuk a fegyveres erőket és az állam teljes katonai komponensét. Ezt nyugodtan, ritmusosan, minden hűhó nélkül, következetesen fogjuk tenni

- hangsúlyozta az elnök, majd hozzátette: megoldják a védelmi képességek általános megerősítésének feladatait és azokat a feladatokat is, amelyek a különleges hadművelet előtt állnak, és ígéretet tett arra is, hogy az orosz állam emellett a szociális kötelezettségeinek is eleget fog tenni.

Vlagyimir Putyin orosz elnök
Vlagyimir Putyin orosz elnök

Putyin arról is szólt, hogy a haditengerészetnek hadrendbe kell állítani a Borej-A projekthez tartozó Imperator Alekszandr III. nukleáris meghajtású cirkálót, valamint négy tengeralattjárót és 12 felszíni hajót - írja az Infostart.

Kiemelte továbbá azt is, hogy a háborúban bevetett csapatok megerősítése érdekében a legkeresettebb fegyverek leszállítását 2024-2025-ről 2023-ra hozták előre. Végül pedig úgy fogalmazott, hogy az orosz nukleáris erők sikeresen begyakorolták a tömegpusztító fegyverek ellenség általi bevetésére adandó nagy erejű válaszcsapás végrehajtását.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés