Hirdetés

Putyin kezdhet félni, brutális csapást mértek az ukránok az orosz erőkre

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A súlyos csapás a kelet-ukrajnai Bahmutnál érte az orosz hadsereget. Ez már az ukrán offenzíva előszele lenne?

Az ukrán hadsereg szerda délutáni közlése szerint súlyos csapást mértek az orosz erőkre, mégpedig a kelet-ukrajnai Bahmutnál, amit az agresszor hadsereg már több mint 11 hónapja próbál bevenni. Hozzátették, részben megsemmisítették az orosz katonai egységet.

Egyébként ezen a területen harcolnak a Wagner-csoport zsoldosai is. A Nap Híre kedden arról számolt be, hogy a zsoldoshadsereg vezére, Jevgenyin Prigozsin egy videóüzenetben azzal vádolta meg az orosz hadsereg katonáit, hogy otthagyták a bahmuti állomásikat. Mint mondta, "ha minden erővel azon vannak, hogy becsapják a főparancsnokot (Putyint), akkor vagy ő, vagy pedig az orosz nép fogja széttépni magukat".

Egyébként a napokban maga Prigozsin is megfenyegette Putyint, hogy kivonja a zsoldocsapatait a helyszínről, miután nem kapták meg az orosz védelmi minisztériumtól az ígért fegyvereket és lőszereket, melyek nélkül egyre nehezebben tudnak harcolni.

A keleti ukrán csapatok szóvivője egyébként továbbra is nehéznek nevezte a helyzetet Bahmutnál, azonban Moszkva egyre inkább kénytelen reguláris hadsereget bevetni a Wagner-csoport súlyos veszteségei miatt - írja a 24.hu.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés