Hirdetés

Évente egyszer pszichiáterhez küldenék a pedagógusokat

 portré

Nem azért, mert annyira stresszes a tanári hivatás, nem azért, mert annyira kimerítő, hanem azért, hogy így lehessen kirostálni az agresszív pedagógusokat.

Mentális állapotuk rendszeres felmérésére kötelezhetik a pedagógusokat, amennyiben a nemrég kinevezett román oktatási államtitkár kósza ötletére ráharapnak. A korábban nagysomkúti iskolapszichológusként működő államtitkár két javaslattal állt elő.

Először is, Antoneta Bolchiș szerint ki kell dolgozni egy életképes rendszert a tanárok mentális monitorozására. Az pszichiáterek évente egyszer felmérnék a tanárok állapotát, és a vizsgálat eredményének függvényében állítanák ki az oktatás folyatásához szükséges orvosi engedélyt.

Ezen túlmenően pedig azt javasolja, hogy egy fegyelmi eljárás esetén ne az érintett kollégái alkossák az agresszív magatartással vádolt oktató sorsáról döntő bizottságot, hanem kívülállók.

Az elmúlt két évben egyébként összesen 392 romániai tanár ellen indult fegyelmi eljárás - írja a Főtér az edupedu.ro cikkére hivatkozva.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés