Évente egyszer pszichiáterhez küldenék a pedagógusokat

  • Nagyvilág
Ónody M. Gyula portré Ónody M. Gyula

Nem azért, mert annyira stresszes a tanári hivatás, nem azért, mert annyira kimerítő, hanem azért, hogy így lehessen kirostálni az agresszív pedagógusokat.

Mentális állapotuk rendszeres felmérésére kötelezhetik a pedagógusokat, amennyiben a nemrég kinevezett román oktatási államtitkár kósza ötletére ráharapnak. A korábban nagysomkúti iskolapszichológusként működő államtitkár két javaslattal állt elő.

Először is, Antoneta Bolchiș szerint ki kell dolgozni egy életképes rendszert a tanárok mentális monitorozására. Az pszichiáterek évente egyszer felmérnék a tanárok állapotát, és a vizsgálat eredményének függvényében állítanák ki az oktatás folyatásához szükséges orvosi engedélyt.

Ezen túlmenően pedig azt javasolja, hogy egy fegyelmi eljárás esetén ne az érintett kollégái alkossák az agresszív magatartással vádolt oktató sorsáról döntő bizottságot, hanem kívülállók.

Az elmúlt két évben egyébként összesen 392 romániai tanár ellen indult fegyelmi eljárás - írja a Főtér az edupedu.ro cikkére hivatkozva.

Cimkék:
  • oktatás
  • agresszív tanár
  • pszichológus
Nap Híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed. Látogass el Facebook oldalunkra
Ha van a témához kapcsolódó sztorid, írd meg nekünk a szerkesztoseg@naphire.hu címre! Írj nekünk emailt

Ez is érdekelhet