Hirdetés

Börtönbe megy a Heim Pál pszichiátriai osztályának volt vezetője - szexuális bántalmazási ügyben próbált bizonyítékot hamisítani

Nap Híre portré Nap Híre

Letöltendő börtönbüntetést kapott Magyarország egyik legismertebb pszichiátriai szakértője.

Sófi Gyula pszichiáter, a Heim Pál Gyermekkórház pszichiátriai osztályának vezetője meglepően súlyos ítéletet kapott, hiszen még az ügyészség sem kért rá letöltendő börtönbüntetést - írja a 444.hu.

A férfi igazságügyi szakértőként is dolgozott, és még 2019-ben egy szakvéleményt írt kollégájával olyan ügyben, ahol az apa azt állította, hogy a kisfiát az anyja és mások is szexuálisan zaklatták. A szakvéleményt azt támasztotta alá, hogy a gyerek valóban lehetett szexuális abúzus áldozata.

Miután a bíróság kirendelt egy új szakértőt, aki egyébként a főorvos beosztottja volt, a szakértő arra jutott, hogy a feljelentés állításai nem igazak. A főorvos erre azt kérdezte: esetleg ki lehet-e mást hozni a történetből?

Miután a pszichológus nemmel válaszolt, a főorvos pár nappal később előadta neki, hogy az apa akár 1-2 millió forintot is fizetne egy olyan szakvéleményért, ami az ő állítását támasztja alá. A pszichológus ismét elutasította az ajánlatot.

A beosztott minderről tájékoztatta a családtagjait, valamint az ügyben eljáró egyik nyomozót.

A volt osztályvezetőt 2 év 6 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől és 5 év szakértői eltiltásra ítélték, ám mivel fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés