Hirdetés

"Ez mindenképp maradjon meg" - könyörögnek az emberek a posta bezárás miatt

Barsi Zoltán portré Barsi Zoltán

A Posta bázár 366 kisebb fiókot, ahol úgy ítélik meg, hogy nincs akkora szükség rá. Van, ahol kiborultak a magyar emberek.

Egyre több településen elégedetlenek és elkeseredettek az emberek a posta bezárás miatt. Zalaegerszeg fideszes polgármestere levélben kérte, hogy a cég vezetése gondolja át a lépéseit. Salgótarjánban aláírást gyűjtenek, míg Komlón a polgármester próbál változtatni a a posta bezárás listán - írja az atv.hu. Azt, hogy melyik fiók zár be pontosan, a Naphire.hu korábban megírta. Itt találják meg a teljes listát.

A lap azt írja, Zalaegerszegen a főpostánál már most is tumultus várja az ügyfeleket. Salgótarjánban már gyűjtik az aláírásokat, hogy így tiltakozzanak a posta bezárások miatt. Az ATV Híradója megkérdezett egy járókelőt, aki azt mondta: "Ez a post mindenképpen maradjon meg. Más posta is, de ez feltétlen, ide többezer ember jár" - fogalmazott elkeseredetten.

"Gondolják át ezt a megalapozatlan döntésüket, ezt a kérésemet szeretném alátámasztani azzal, hogy itt helyi összefogással minél több aláírást gyűjtünk össze, amelyben tiltakozunk a postánkat érintő bezárás ellen"   

- fogalmazott Molnár Károly önkormányzati képviselő.

A parlament szerdai ülésnapján is téma volt a posták bezárása. Orbán Viktort egy jobbikos képviselő kérdezte erről. A miniszterelnök azt válaszolta, hogy:

"Ezzel régóta küszködünk, a posta egy veszteséges vállalat, azt mindenképpen belül át kell alakítani, “máskülönben a posta zsugorodni fog“. Csak úgy tudjuk életben tartani, ha belső átalakítás lesz, mert a kormánynak, az államnak meg van tiltva, hogy tegyen bele pénzt.”

Dudás Róbert erre azt mondta: az ésszerű átalakítást támogatják, de hol van a vége a posta bezárásnak? - vetette fel. És a ista csak egyre jobban nő.

Komlón például négy postát zárnak be és van olyan hivatal, melynek bezárását követően 8 km-re kell utazni az egyetlen nyitva maradó fiókba.   

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés