Hirdetés

Portik: "Szétb**zuk" Fenyőt? Gyárfás széttárta a kezét és zöld lámpát adott a gyilkosnak

Nap Híre portré Nap Híre

Megszületett az ítélet a Fenyő-gyilkosság ügyében.

A HVG kiemelte, hogy Gyárfás Tamás és Portik Tamás ügyében fontos bizonyítékai voltak az eljárásnak azok a hangfelvételek, amelyeket Portik titokban készített. A bíró szerint Gyárfás vallomásai ellentmondásosak és ezeket nem tudta feloldani.

Ahogy azt a Nap Híre is megírta, csütörtökön a Fővárosi Törvényszék 7 év fegyházra ítélte Gyárfás Tamás egykori médiavállalkozót, Portik Tamás pedig életfogytiglan tartó börtönbüntetést kapott Fenyő János 1998-as meggyilkolása ügyében.

"Szétb.sszuk?"

- kérdezte Portik Tamás, mire Gyárfás Tamás széttárta a kezét. A Fővárosi Törvényszéken a bíró, Póta Péter az ítélet indokolásában elmondta, hogy a kezét széttáró Gyárfás ezzel beleegyezését adta Fenyő János meggyilkolására. Mindez úgy derült ki, hogy Portik a beszélgetést diktafonnal felvette és később a rendőrség megtalálta ezeket a felvételeket, és meg tudta gyanúsítani őket Fenyő János meggyilkolásának ügyében.

A lap kiemelte, hogy Portik a gyilkosság után is rögzített hangfelvételeket, amikor Gyárfással találkozott. A bíró arról beszélt a tárgyaláson, hogy a felvételek tartalmát szerinte nem manipulálták utólagosan és ezt a nyelvész szakértők is kizárták. Szerintük a hangfelvételek alapján Gyárfásnak lett volna lehetősége tagadni az emberölést. A bíró felidézte, hogy Portik folyamatosan kért valamit Gyárfástól, függőségi viszony volt köztük.

A bíró szerint Gyárfás tisztában volt azzal, hogy Portik az ő kérésére, szívességből ölette meg Fenyőt. Gyárfás a beszélgetések során nem cáfolta Portik szavait, amellyel Fenyő meggyilkolására utalt. Gyárfás ezt a védekezésben taktikai okokkal magyarázta. De a bíró szerint, "ha Portik meghazudtolta volna őt, akkor Portiknak kellett volna viselnie a meghazudtolás szégyenét, nem Gyárfásnak".

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés