Hirdetés

Szörnyű tragédia történt Polgáron: vízbe fulladt egy kétéves kisgyerek

Nap Híre portré Nap Híre

A gyermek nevelőanyja a ház teraszán, egy teknőbe akarta megfürdetni a kicsit. Mivel nem vitt magával törölközőt, ezért visszament a házba, a kisgyerek pedig felügyelet nélkül maradt. Amikor a nevelőanya visszatért, a kicsi már a víz alatt feküdt. A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt állítja bíróság elé az asszonyt.

A vádirat szerint a kisgyermek az asszony családjában nevelkedett Polgáron. Az ominózus délután a nő a ház teraszán akarta megfürdetni a kicsit, ezért kivitt egy műanyag teknőt, s azt háromnegyed részéig feltöltötte vízzel. Beleállította a gyereket, azonban eszébe jutott, hogy nem hozott magával törölközőt, ezért bement a házba. A kisgyerek fél percig volt felügyelet nélkül, és amikor a nevelőanya visszatért, a kicsi már a víz alatt feküdt.

A nő azonnal kiemelte a gyermeket, megrázta, aki sírni kezdett. Az asszony észrevette, hogy vizet nyelhetett, a hasa fel volt puffadva, ezért ráfektette a gyereket a lábára és ütögetni kezdte tenyérrel a hátát - idézte a főügyészség közleményét a 24.hu

Időközben hazaérkezett a nő férje, a gyermeket azonnal orvoshoz vitték, majd kórházba szállították. A gyerkőc állapota azonban rohamosan romlott, s olyan életveszélyes belső sérülése keletkezett, hogy két nap múlva meghalt. Az ügyészség két év felfüggesztett fogházbüntetést kért az elkövetőre.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés