Hirdetés

Súlyos plágiumvád Tóth Gabi ellen: tettes vagy áldozat az énekesnő?

Nap Híre portré Nap Híre

Nem csillapodik a helyzet Tóth Gabi új dala körül: az énekesnőt még mindig plágiummal vádolják.

Mint azt a naphire.hu is megírta, a múlt héten megjelent Tóth Gabi legújabb dala, az Átkozott nyár. Az énekesnő elmondása szerint a dalban arról énekel, ami az elmúlt hónapokban történt vele. Arról is beszámoltunk, hogy Krausz Gábor egy fotóval reagált Gabi videóklipjére. És arról is írtunk, hogy nem kellett sokat várni a botrányra sem: az énekesnőt plágiummal vádolták meg az Átkozott nyár miatt.

Most azonban az énekesnő is reagált a vádakra. Az atv.hu felidézte, a humorista Bruti videóban számolt be róla, hogy Tóth Gabi dalának bevezető hegedűszólója egy az egyben megegyezik egy az internetre 10 évvel ezelőtt feltöltött, Russian Gypsy Music című zenével.

Az Átkozott nyár című dalnál ránk bélyegezték, hogy esetlegesen mi ezt loptuk. Mi ezt nem loptuk el, mi tudatosan használtuk fel ezt az orosz népdalbetétet, ahogy a dalaimban, akár a koncerthangzásomban is nagyon sok népzenét elevenítünk meg

- közölte válaszul az énekesnő. 

Azonban itt még nem ért véget a történet, Bálint Natáliai opareénekes ugyanis a közösségi oldalán arról írt, hogy nem Tóth Gabi plagizált, hanem a dal szerzője, Szabó Zé. "Tehát Szabó Zé, aki egyébként egy évtizedek óta ismert és elismert szerző a magyar könnyűzenei szcénában, úgy átverte T. Gabriellát, amikor azt mondta, hogy írt neki egy dalt, mint annak a rendje... ami számomra azt mutatja, hogy Szabó Zé tudatos szabotázsakciót hajthatott végre” – írja Bálint Natália, aki szerint Tóth Gabi dala „egy összeollózott borzalom”.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés