Hirdetés

Pintér Sándor szerint kiegyensúlyozott a közbiztonság Magyarországon

Nap Híre portré Nap Híre

Nincs mitől félni, a belügyminiszter szerint minden rendben.

Kiegyensúlyozott és szélsőségektől mentes a magyar közbiztonság, Magyarország a világ 14. legbiztonságosabb országa - hangsúlyozta a belügyminiszter a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kara (NKE RTK) és Katasztrófavédelmi Intézete tisztavatási ünnepségén.

Pintér Sándor a végzős és esküt tett hallgatóknak gratulálva és őket köszöntve kiemelte, hogy az egyetemi oktatás magas színvonala felkészítette őket a szolgálatra és a tanulmányaikat kitűnő eredménnyel befejező hallgatóktól azt kérte, hogy szolgálatuk ellátásakor is legyenek élenjárók.

Pintér Sándor hangsúlyozta, hogy Magyarországon az állampolgárok jogkövető magatartással is támogatják a rendvédelmi szervek munkáját és kiemelte, hogy az állampolgári, társadalmi megítélés terén az első helyen szerepelnek a rendvédelem területén dolgozók.

A hivatásos állomány tagjainak megbecsülése társadalmi szinten is kiemelkedő - mondta, hozzáfűzve, hogy a végzős hallgatók ennek az állománynak lettek most a tagjai.

Az eseményen az NKE RTK 138 hallgatója, 96 férfi és 42 nő ünnepélyes keretek között, a Szent Korona másolata és a történelmi zászlók előtt, Pintér Sándor, a kormány több más tagja és a rendvédelmi szervek tábornoki kara jelenlétében tette le az esküt az NKE Ludovika Campusán - írja az MTI.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés