Hirdetés

Tanársztrájk: Pintér berendelte magához az iskolaigazgatókat?

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Úgy tudni, jelenésük van a belügyminiszternél a legrenitensebb iskolák vezetőinek.

Pintér Sándor belügyminiszter beszédet mond a Bátorságért érdemjel és a Világ Igaza kitüntetések átadóünnepségén a Belügyminisztériumban 2022. november 22-én.
Pintér Sándor belügyminiszter beszédet mond a Bátorságért érdemjel és a Világ Igaza kitüntetések átadóünnepségén a Belügyminisztériumban 2022. november 22-én. MTI/Illyés Tibor

Az Eötvös József Gimnázium, a Vörösmarty-, a Karinthy-, a Kölcsey-, valamint a Madách-gimnázium igazgatóját hívták be Pintér Sándor belügyminiszterhez tárgyalni, értesült a Blikk több forrásból.

Talán elmondhatják az intézményvezetők, milyen problémákat látnak az oktatásban, de az szinte biztos, hogy figyelmeztetést is kapnak: a saját pozíciójukat veszélyeztetik, ha nem tudnak rendet tenni az iskoláikban. Legalábbis a lap szerint.

Egyébként erre korábban már célzott a Belső-Pesti Tankerület igazgatója, Marosi Beatrix, aki felhívta a figyelmét az iskolaigazgatóknak, hogy kereshet másik állást, akinek az intézményeiben tovább folytatódik a rendbontás.

Frissítés: Az atv.hu megkereste az üggyel kapcsolatban a Belügyminisztériumot. A lapnak a minisztérium cáfolta az értesüléseket, mint fogalmaznak, " belügyminiszter nem rendelt magához egyetlen igazgatót sem".

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés