Hirdetés

Hősi halottá nyilvánította Pintér Sándor az esztergomi robbantásban elhunyt rendőrt

Nap Híre portré Nap Híre

A belügyminiszter meglátogatta a sérülteket is a kórházban.

Ahogy arról korábban az atv.hu is beszámolt, robbanás történt szerda este Esztergomban egy családi háznál. Az épülethez a rendőrök is kivonultak és egy rendőr meghalt intézkedés közben. Úgy tudni, az elkövető az elsődleges adatok szerint szintén meghalt a robbanásban.

Kónya Gábor Lajos rendőr törzszászlóst, a TEK Műveleti Igazgatóság műveleti tiszthelyettesét hősi halottá nyilvánította és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki Pintér Sándor belügyminiszter.

Pintér Sándor emellett részvétét fejezte ki az elhunyt rendőr hozzátartozóinak, a temetésről később intézkednek. A belügyminisztérium közleményéből kiderült az is, hogy a robbanás miatt összesen nyolc rendőr és három tűzoltó sérült meg, sürgősségi ellátásuk után többségük már otthonában lábadozik, öt embert viszont még mindig kórházban kezelnek. Közülük egy rendőr állapota súlyos, nem életveszélyes, intenzív osztályon ápolják.

A sérülteket a belügyminiszter elismerésben részesítette. Pintér Sándor a rendészeti államtitkár, illetve a TEK főigazgatója csütörtökön meglátogatta a kórházban a nem intenzív osztályon ápolt sérülteket - írja a Telex.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés