Hirdetés

Döbbenetes fotók: meghalt az esztergomi rendőrgyilkos

Nap Híre portré Nap Híre

Ahogy arról a naphire.hu is beszámolt, szerda este robbanás történt egy esztergomi háznál. Az informáiciók szerint egy zavart férfi már napközben is azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a házát, ekkor érkeztek ki a hatóságok és a TEK egységei is. Estére a férfi beváltotta a fenyegetését. Az ügyészség hivatalos személy elleni erőszak miatt indított vizsgálatot az ügyben. A robbanás következtében a Terrorelhárítás Központ (TEK) egyik munkatársa vesztette életét, több rendőr, valamint tűzoltó megsérült, közülük négyen súlyosan, heten könnyebben, "civil személy nincs a sérültek között". Az elkövető az elsődleges adatok szerint szintén meghalt a robbanásban.

A helyszínen újabb részleteket tudott meg a Blikk a robbantással kapcsolatban. Azt írták: a helyszín Esztergom külterülete, a nevében is sokatmondó Búbánatvölgy, egy dűlőútja. A lap információi szerint a férfi renszeresen fenyegetőzött, a rendőrök többször is voltak kint nála. A városban eleve sok TEK-es tartózkodott a Fidesz kihelyezett frakcióülése miatt. A helyszínre sietett Pintér Sándor belügyminiszter is. 

Mivel rendőr az áldozat, ezért a Központi Nyomozó Főügyészség az illetékes a hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés és terrorcselekmény gyanúja miatt indított eljárásban. Dr. Kovács Katalin, a KNYF szóvivője megerősítette, hogy ők illetékesek az eljárásban, ám mivel még tart a vizsgálat és a tanúk kikérdezése, egyelőre semmiféle információval nem kívánnak szolgálni a történtekkel kapcsolatban.

A környékbeli lakosok arról számoltak be a portálnak, hogy nem ismerték névről a robbantót, de többször hallották korábban, hogy artikulálatlanul veszekszik valakivel, holott többnyire egyedül lakott. Egy esztergomi 16 éves lány azt mondta, biciklivel is félt elmenni a háza előtt. A rendőrök legalább hetente egyszer kint voltak nála.

A területet a tűzoltók és a katasztrófavédelem szakemberei és a TEK bombakutatói vizsgálták át az éjszakai órákban. A Blikk információi szerint mivel a férfi nem csak gázpalackos robbantással fenyegetőzött, meg kell győződni arról, hogy a terület már veszélytelen.

A robbanás következtében a Terrorelhárítás Központ (TEK) egyik munkatársa vesztette életét, több rendőr, valamint tűzoltó megsérült, közülük négyen súlyosan, heten könnyebben, "civil személy nincs a sérültek között". Az elkövető az elsődleges adatok szerint szintén meghalt a robbanásban - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) szerda éjjel az MTI-vel.

A Blikk cikkében még több fotót talál az esetről. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés