Hirdetés

Most kell megfogni a pénzt: tízezreket spórolhat a bankszámláján

Nap Híre portré Nap Híre

A következő napokban érdemes áttekinteni a bankok bankszámla ajánlatait és számlavezető pénzintézetet váltani - figyelmeztetett a biztosdontes.hu.

"A legkedvezőbb, akár ingyenes bankolást lehetővé tevő konstrukciók egy részét talán tovább nem értékesítik majd a bankok a tranzakciós illeték emelés és annak áthárításának tilalma miatt. A megfelelő számlacsomaggal évi több tízezer forint spórolható. Ráadásul ma még – amíg visszavonásra nem kerülnek - a bankok számlanyitási kedvezményei, pénz jóváírásai is igénybevehetőek, amelyek akár 30-40 ezer forint azonnal elkölthető összeget jelentenek – hívja fel a figyelmet Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője. 

 

A szakértő azt mondta, a kormány lépéskényszerbe hozta a bankokat azzal, hogy a tranzakciós illeték százalékos mértékének 50 százalékos, maximális összegének pedig 100 százalékos mértékű emeléséről döntött, ennek eredménye pedig a számlanyitási akciók bezárása, illetve a korábbi, igen kedvező konstrukciók átdolgozása lehet. Bár a kormány a tegnap este megjelent rendeletben december végéig megtiltotta a bankoknak az illetékemelés közvetlen áthárítását és ennek érdekében befagyasztotta a bankszámla díjakat és költségeket, ám a banki szakember szerint ez csak a már meglévő számlacsomagok esetében érvényes.

Bármely bank bármikor dönthet úgy, hogy az adott számlacsomagot nem értékesíti, és ahelyett új, más árazású számlacsomagot kínál ügyfeleinek. Ezeknél akár más költségelemekben, például a havi díjban már érvényesíthetőek a megemelkedett banki költségek – hívja fel a figyelmet Gergely Péter.

A jelenlegi kedvező díjú számlacsomagokban lévő ügyfelek továbbra is élvezhetik a kedvezményeket, amíg nincs szükség számlacsomag váltására. Gergely Péter pénzügyi szakértő javasolja, hogy az ügyfelek mielőbb keressenek kedvező csomagokat, mert a bankok bármikor megszüntethetik azokat az új illetékemelés miatt. Egy jó számlacsomag váltással éves szinten akár több tízezer forintot is meg lehet spórolni.

A szakértő szerint a következő napokban még extra kedvezmények is elérhetőek lehetnek az új ügyfelek számára, de ezek az akciók várhatóan csökkenni fognak az illetékemelés és annak továbbhárításának tilalma miatt. A szabály ugyanis csak a meglévő számlák esetében rendelkezik a kedvezmények és akciók év végéig történő fenntartásáról, a még meg nem kötött szerződések esetében nem.

Július 8-án este a következő számlanyitási akciók voltak még elérhetőek a bankoknál a BiztosDöntés.hu összevetése szerint:

Hivatkozás másolása
  • Az Ersténél 40 ezer forintos díjkedvezmény jár azoknak, akik otthonról online nyitnak bankszámlát és bankkártyát is igényelnek és 2 éves hűségnyilatkozatot írnak alá. Azok, akik bankfiókban, vagy a George applikáción keresztül, de (pl. tanácsadói segítséggel) nyitnak új lakossági folyószámlát, 30 ezer forintos díjkedvezményt kapnak.
  • A Gránit Banknál 40 ezer forintos jóváírást kaphat az az ügyfél, aki sikeres szelfis számlanyitást bonyolít, hozzájárul a marketing célú megkeresésekhez, 60 napon belül aktiválja a Gránit eBankot, legalább 150 ezer forint egyösszegű jóváírás érkezik a számlájára, illetve legalább öt sikeres, egyenként minimum 1000 forintos bankkártyás vásárlást teljesít. 
  • A K&H Banknál akár 40 ezer forint jóváírást kaphat az ügyfél, ha a számlanyitást követő második hónap végéig legalább 150 ezer forint érkezik a számlára, és az ügyfél legalább öt alkalommal, esetenként minimum 1 000 forint értékben vásárol a bankkártyájával, és legalább kettő darab e-aláírást igénylő tranzakciója van a mobilbankban vagy használja a Kate nevű platformot. A bank másik ajánlata meglehet, már nem olyan kedvező, mint pár hete gondoltuk: a bank új ügyfelei az első három hónapban csomagdíjmentesen használhatják számlájukat, majd a harmadik hónap végén használati szokásaik alapján ajánl majd egy hozzájuk illő csomagot a pénzintézet. Ez a csomag már lehet a maiakhoz képest emelt díjú is.
  • Az MBH Banknál a jelenlegi állás szerint augusztus 9-ig a meghatározott feltételeket teljesítő új ügyfelek szintén 40 ezer forintnyi jóváírást kaphatnak. Az egyik feltétel a Visa Fenntartható bankkártya igénylése és a legalább 100 ezer forint összértékű kártyás vásárlás.
  • Az OTP Banknál a korábban meghirdetett feltételek szerint augusztus 18-ig új OTP számlához akár 30 ezer forint visszatérítés járhat az OTP Kedvezményprogramban, ha az ügyfél a Rossmann webshopjában vagy üzleteiben vásárol.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés