Hirdetés

Döbbenetes felvételen, ahogy a szél kiborítja a mohácsi Penny kerítését

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Ahogy arról korábban lapunk is beszámolt, szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat több hazai vármegyére is harmadfokú riasztást adott ki a viharos széllökések miatt, melyek akár a 110 km/h-s sebességet is elérhetik. 

Reggel óta országszerte több helyre riasztották a katasztrófavédelem munkatársait, akiknek a vihar rengeteg munkát ad. Ráadásul a kidőlt fák a közlekedésben is nagy káoszt okoztak, a MÁV például arról tájékoztatta az utasait, hogy több vonalon késésre lehet számítani, máshol a vonatok helyett pedig vonatpótlóbuszok járnak. Időközben a fővárosban a Normafát is lezárták balesetveszély miatt.

A Dunántúlon is hatalmas károkat okozott már a vihar, Kaposváron például egy középiskolára dőlt egy fa, és több utcai jelzőtábla is kiborult a helyéről, amiről a Kaposvár Most is beszámolt. 

Kidőlt tábla Kaposváron
Kidőlt tábla Kaposváron Fotó: Kaposvár Most

Mohácson azonban ennél is durvább dolog történt, ugyanis a viharos szél a járókelők szeme láttára megbontotta a Penny Market több méter magas kerítését. A fal perceken belül a járdára omlott, amiről videófelvétel is készült. Szerencsére a balesetben senki sem sérült meg - írja a 444.hu.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés