Hirdetés

Már most hatalmas pusztítást okozott a szél, akadozik a közlekedés

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Ahogy arról a Naphíre is beszámolt, az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország több vármegyéjére is harmad-, illetve másodfokú riasztást adott ki az erős széllökések miatt, melyek akár a 110 km/h-s sebességet is elérhetik a nap folyamán.

Sok helyen már a délelőtt folyamán problémákat okozott a viharos szél, ugyanis fák és villanyoszlopok dőltek ki, valamint egyes helyeken még a felsővezetékek is meghibásodtak a sínek felett. Az ATV beszámolója szerint Zirc és Veszprém, valamint Dombóvár és Kaposvár között vonatpótló autóbuszok közlekednek, az M1-es autópálya Hanság pihenőjét pedig mindkét irányban lezárták fakidőlések miatt.

A Mávinform pedig arról tájékoztatta az utasokat a közösségi oldalán, hogy szombat reggel fakidőlés miatt leszakadt a felsővezeték Dombóvár alsó és Csoma-Szabadi között. A helyreállítás délre várható, ezért Dombóvár és Kaposvár között pótlóbuszokat állítottak forgalomba.

Az átszállások miatt a Dombóvár-Gyékényes vonalon 60-90 perccel hosszabb eljutási időre kell számítani.

Szintén fakidőlés miatt a Bakonyban is vonatpótló autóbuszok közlekednek a Győr-Veszprém vonalon, Zirc és Veszprém között - írta a Mávinform egy másik bejegyzésben a Facebook-oldalán szombat délelőtt.

Eközben az Útinform arról tájékoztatta az autóval közlekedőket, hogy az M1-es autópálya lébényi szakaszán, a 150-es kilométerszelvényben lévő Hanság pihenőt mindkét oldalon lezárták, mivel a viharos erejű szél egy nagyméretű fát kidöntött az elektromos vezetékre, és ezért szünetel az áramszolgáltatás.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés