Hirdetés

Fordulat Penészleken: a megismételt választáson legyőzték a fideszes polgármesternőt

Nap Híre portré Nap Híre

A független Biró Péter nyerte meg a vasárnap megtartott megismételt polgármester-választást a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Penészleken - közölte a helyi választási iroda vezetője az MTI-vel.

Mint azt a naphire.hu is megírta, megsemmisítette a penészleki polgármesteri választás eredményét a területi választási bizottság. Mint ismert, Penészleken a független jelölt fellebbezett, ugyanis szerinte az önkormányzat nem készült fel arra, hogy milyen távolságra és terepre kell majd szállítani a mozgóurnát, ezért adott ő segítséget. A mozgóurna viszont így sem ért vissza a 19 órai urnazárásra a szavazóhelyiségbe. Bíró azt is kifogásolta, hogy az idősotthon lakónak kezében fideszes szórólapok voltak.

Végül a testület helyt adott a fellebbezésnek és elrendelték a választás megismétlését, amit a független Bíró Péter nyert meg vasárnap. 

Fekete Marianna jegyző elmondta, a győztes jelölt 341 szavazatot szerzett, kihívója, a települést eddig vezető Klenik Sándornéra (Fidesz-KDNP) 308-an szavaztak. A 810 névjegyzékben szereplő választópolgárból 653-an járultak az urnák elé, érvényesen 649-en, érvénytelenül négyen voksoltak - tette hozzá.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés