Hirdetés

Váratlan fordulat: Megsemmisítették a polgármesteri választás eredményét Penészleken

Nap Híre portré Nap Híre

Megsemmisítette a penészleki polgármesteri választás eredményét a területi választási bizottság - tudta meg a 24.hu. A Nyírség délkeleti csücskében fekvő ezer fős településen a Fidesz-KDNP jelenlegi polgármestere, Klenik Sándorné és a független Bíró Péter feszült egymásnak június 9-én 312, illetve kereken 300 szavazatot szerezve. A független jelölt azonban fellebbezett, aminek a testület helyt adott, és elrendelte a választás megismétlését. 

Facebook
Facebook

Klenik Sándorné a döntést követően a Facebook-oldalán egy videóban azt mondta, az ismételt választás "semmilyen formában nem vette el a kedvét”, egyúttal azt is állította, hogy bár a másik oldal adta be az eredmény elleni kifogást, "mindannyian tudjuk”, hogy ők hátráltatták a szavazást, és azt is, hogy "kinek a kocsijával, kinek a terepjárójával szállították a mozgóurnát”.

Bíró Péter szerint az önkormányzat nem készült fel arra, hogy milyen távolságra és terepre kell majd szállítani a mozgóurnát, ezért adott ő segítséget. A mozgóurna viszont így sem ért vissza a 19 órai urnazárásra a szavazóhelyiségbe. Bíró azt is kifogásolta, hogy az idősotthon lakónak kezében fideszes szórólapok voltak. Tudjuk azt a tényt, hogy az idősek otthona a polgármester asszony tulajdona és ő az ügyvezető is, emelte ki videójában a független jelölt - írja a lap.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés