Hirdetés

Valami nagyon furcsa dolog történik a pedagógus béremelés körül

Nap Híre portré Nap Híre

Nem teljesen úgy emelkedik a pedagógusok bére, mint ahogyan azt elsőre hittük.

A 32,2 százalékos béremelést  a múlt évi átlagbértömeghez viszonyítva kell számolni, ami valamelyest kevesebb a korábbi számításokhoz képest - számolt be Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke egy keddi sajtótájékoztatón. Így szerinte már biztos, hogy bérkorrekcióra lesz szükség ahhoz, hogy még idén elérje a pedagógusok bére a diplomás átlagbér 72 százalékát.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének országos választmányi tagja, Nagy Erzsébet elmondta, hogy a Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkárral történt egyeztetés során a felek egyetértettek abban, hogy a pedagógusvégzettségű, nevelési és oktatási munkát közvetlenül segítő (NOKS-os) dolgozókra is ki kell terjeszteni az emelést. A nem pedagógus végzettségű NOK-os és a a technikai dolgozók illetményének rendezése azonban még nincs napirenden.

Ezen felül azt kérték az államtitkártól, hogy vezessék át a státusztörvénybe, hogy a munkavállaló a gyermekei után járó pótszabadságok maga dönthet.

A jövő héten folytatódik az egyeztetés, addig is lesz egy tüntetés: január 13-án az Egységes Diákfront más civil csoportokkal közösen tüntetést szervez a Belügyminisztérium elé annak érdekében, hogy „megvédjék az eddigi eredményeiket” - írja az Index.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés