Hirdetés

Elszabadult a pokol a pécsi vásárcsarnokban: rátámadt egy nyugdíjasra az egyik üzlettulajdonos

Nap Híre portré Nap Híre

A Pécsi Járási Ügyészség garázdaság vétségével vádolja a pécsi vásárcsarnokban pultot üzemeltető férfit, aki a trágár beszédét szóvá tevő, idős vásárlóra támadt. Az esetet a vásárcsarnok biztonsági kamerája is rögzítette. 

A vádirat szerint az idős hölgy tavaly december 8-án a déli órákban a vásárcsarnok egyik üzletében vásárolt, és hallotta, hogy az üzlet tulajdonosa trágárul beszél a női alkalmazottakkal. Az asszony ezt szóvá tette, mire a férfi őt is trágár kifejezésekkel illette. Ezt követően a nyugdíjas közölte vele, hogy bejelenti viselkedését a piacfelügyelőnek, mire a férfi kilépett az üzlet ajtaján, és támadóan a sértett felé indult. Az üzlet tulajdonosa azzal fenyegette a nyugdíjas asszonyt, hogy „agyonvágja”, előbbi pedig elsietett - írja a Liner.

Az idős asszony azonban betartotta ígéretét, és a férfi viselkedését bejelentette a piacfelügyelőnél, akivel aztán együtt tértek vissza a férfi üzletéhez. A vádlott, meglátva őket, indulatosan a sértett elé lépett, kiabált vele, fenyegette és több méteren keresztül lökdöste. A sértett védekezésül maga elé tartott kezeit ellökte, majd egyszer felé ütött, de nem találta el.

A Baranya Vármegyei Főügyészség sajtóközleményében kiemelik, az üzlet tulajdonosának cselekménye kihívóan közösségellenes és erőszakos volt, így alkalmas volt arra, hogy másokat megbotránkoztasson és megijesszen. A vádiratában indítványozták, hogy a bíróság a vádlottal szemben garázdaság vétsége miatt pénzbüntetést szabjon ki.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés