Hirdetés

(+18) Nincsenek szavak arra, ami a magyar idősotthonban történt: szexuálisan is bántalmazták a nyugdíjas nőt

Nap Híre portré Nap Híre

Hónapokon keresztül tartott a tortúra, az idős asszony nem tudott védekezni.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség szexuális erőszak bűntette, bántalmazás közfeladatot ellátó személy eljárásában bűntette, illetve könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat azzal egy férfival szemben. Az elkövető egy vármegyebeli idősek otthonában egy idős nőt többször bántalmazott szexuálisan és tettlegesen is.

A vádirat szerint a férfi 2018 márciusa és 2023 májusa közötti időben a gondozója volt egy 77 éves nőnek, aki az életkorából és a betegségéből adódóan korlátozottan volt képes védekezésre, a bűncselekmények elhárítására. 

A vádlott 2023 februárja és májusa között az éjszakai műszakok alatt rendszeresen – részben erőszakkal, részben fenyegetéssel – szexuális cselekmények tűrésére, illetve annak végzésére kényszerítette az idős nőt.

Ugyanezen időszak alatt a férfi – a feladatköréből adódó ápolási-gondozási kötelezettsége teljesítése során – többször bántalmazta a gondozására bízott nőt, amelynek következtében a sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett – írják az ügyészség oldalán.

Az ügyészség a vádiratában – arra az esetre, ha a férfi a bűncselekmények elkövetését az előkészítő ülésen beismeri – 10 év fegyházbüntetés kiszabására, 10 év közügyek gyakorlásától eltiltásra, valamint arra tett indítványt, hogy a bíróság végleges hatállyal tiltsa el a férfit minden olyan foglalkozás gyakorlásától, amely más személy gondozásával, ápolásával, gyógykezelésével jár.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés