Hirdetés

Patkányinvázió: ellepték ezt a magyar várost a rágcsálók

Garai Kitti portré Garai Kitti

Patkányok lepték el Hódmezővásárhelyet. A helyiek beszámolója szerint a Szabadság téri játszótéren csak úgy hemzsegnek a rágcsálók. 

A Délmagyar.hu cikke szerint a helyiek már alig merik kiengedni a játszótérre a gyerekeiket, de már a lakásokba is bejutottak az undorító állatok. Vannak, akik ezért nehezéket tesznek a WC tetejére, nehogy azon keresztül jussanak be a rágcsálók az otthonukba. 

"Tavaly nyáron is találtunk nem is egy döglött patkányt. Rengeteg helyen vannak alagutak, amiket ástak. Megfogadtam, hogy soha többet nem engedem ide a játszótérre a gyerekeim. Inkább elmegyünk egy távolabbira, de nem szeretném, hogy megharapja őket és fertőzést kapjanak, vagy egyenek a patkányméregből. Ezért a helyzetért a polgármester és a hivatal a felelős" – mondta egy helyi asszony a lapnak, aki arról is beszámolt, hogy napi szinten látnak macskaméretű patkányokat

A lapnak nyilatkozó lakók azt mondták, az önkormányzat nem csinál semmit, pedig rendszeresen bejelentik a patkányveszélyt, lakossági fórumokon is mondogatták, de nem történt semmi. Az önkormányzat állítólag azt mondta nekik, hogy a patkány-, meg a csótányirtást is a lakóknak kellene fizetniük. A többség szociális bérlakásban él, pont azért, mert nagyon alacsony a jövedelmük.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés