Hirdetés

Horror Párizsban, tömeggyilkosságot készült elkövetni egy férfi az olimpián

Virág Sára portré Virág Sára

A francia rendőrség kedden letartóztatott egy férfit, aki a gyanú szerint tömeggyilkosságot követett volna el azon a napon, amikor az olimpiai láng áthalad Bordeaux városán. 

Kedden őrizetbe vettek egy férfit a franciaországi Eysinesben, mert a gyanú szerint tömeggyilkosságot tervezett elkövetni azon a napon, amikor az olimpiai láng áthalad Bordeaux városán – írja a Mirror. A 26 éves gyanúsítottat kedden vették őrizetbe a délnyugat-franciaországi Gironde-ban található Eysines-ben. A francia média beszámolója szerint a gyanúsított a nőgyűlölő, azaz az incel mozgalom tagja. 

A meg nem nevezett férfi szerdán jelent meg a bíróság előtt. A gyanúsított korábban a közösségi oldalán tett közzé egy bejegyzést, amelyben egy néhány évvel korábbi incel tömeggyilkosra, Elliot Rodgerre utalt. A 22 éves Rodger hat emberrel végzett, 14 másikat pedig megsebesített 2014-ben. A gyanúsított ennek a mészárlásnak a 10 éves évfordulójára akart "megemlékezni". 

Az olimpiai lángot jelenleg Franciaországban hordozzák körbe, miután a láng május 8-án megérkezett Athénból Marseille-be. A tervek szerint 79 nap alatt végighordozzák az ország mind a 400 településén, mielőtt Párizsba szállítják az olimpiai játékokra

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés