Hirdetés

Pánikolnak a magyarok, amit tudnak, felvásárolnak

Garai Kitti portré Garai Kitti

Mint azt a Naphíre is megírta, már egy ideje eltűnt a boltok polcairól a hatósági áras tej. A Tej Terméktanács is megerősítette, hogy hiány van az  árstopos tejből, mivel eddig 70 százalékkal többet adtak el belőle, mint tavaly. De a tej mellett már a kristálycukor is hiánycikk lett. Az emberek felvásárlásba kezdtek, ugyanis hamarosan jelentősen drágulhat ezeknek a termékeknek az ára. 

A vásárlók panaszkodnak, ugyanis egyre több boltban azt tapasztalják, hogy egyáltalán nincs cukor. Egy vásárló az RTL stábjának elmondta, az egyik boltban azzal magyarázták a hiányt, hogy beszállítási nehézségek vannak, hálózati szinten vannak problémák, és van, amikor ők nem is rendelhetnek a cukorból.

A Baranya megyei Diósviszló kisboltjának tulajdonosa azt nyilatkozta, hogy már a hatósági ár bevezetésekor nehezen tudtak cukrot venni, sőt a beszerzési ár magasabb volt, mint amennyiért értékesíteni tudták volna - írta a Telex az RTL Híradó nyomán.

A Cukorrépa Termesztők Országos Szövetségének elnöke szerint évek óta egyre kevesebb cukrot állítanak elő Európában, így Magyarországon is, ám a keresletet mindig ki tudták elégíteni. Dorogi Árpád szerint most azért hiánycikk több helyen a cukor, mert az árstop miatt többet vesznek a vásárlók. 

Mint mondta, azért növekedett meg ennyire a kereslet, mert az emberek arra számítanak, hogy hamarosan magasabb áron tudják majd beszerezni a termékeket, ugyanis október elseje után véget érhet az árstop. 

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a legutóbbi kormányinfón elismerte, hogy az árplafon magával hozhatja az áruhiány fenyegetését, épp ezért a kormány legkésőbb a jövő héten dönt arról, hogy október elseje után is fenntartják-e az élelmiszerek árstopját.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés