Hirdetés

Meghökkentő csúcs: ötven gólt rúgtak egy bajnoki focimeccsen

 portré

Rekordnak számít, minden bizonnyal, hiszen nem egy eldugott grundon záporoztak a gólok, hanem egy hivatalos bajnoki mérkőzésen. Ja, és mindet a vendégcsapat rúgta.

Az elképesztő eset a román negyedik osztályban történt, amikor is a Progresul Mătăsaru és a vendég Urban Titu ifjúsági gárdája csapott össze egymással a zöld gyepen. A mérkőzésen a rendes játékidő alatt 50 gól született. Majdnem kétpercenként rezgett a háló, így a végeredmény 0–50 lett, a szünetig 23-szor kellett a pálya közepéig cipelni a labdát.

A hihetetlen eredmény még a játékvezetőt is összezavarta, aki egy idő után már azt sem tudta, hová jegyezze fel a góllövőket és az időpontokat. 

Ha a Mătăsaru csapata kihagyja meccset, jobban járt volna, mert akkor a szabályok szerint csak 3-0 veszít... - írja a Főtér.

Az 50 gól sok, csúcs… de nem világcsúcs, az a madagaszkári labdarúgó-bajnokságon született 2002-ben, ahol is az AS Adema 149–0-ra nyert a Stade Olympique l’Emyrne ellen. Igen ám, de az összes öngól volt, mert a vendégek összevitáztak a játékvezetővel, ezért úgy döntöttek, tiltakozásba kezdenek – világcsúcs lett belőle.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés