Hirdetés

Meglépte az OTP, óriási változás jön

Nap Híre portré Nap Híre

A magyar bank korlátozást vezet be, hogy szépen lassan megszüntethesse a "hagyományos" netbankot.

Az OTPdirekt Internetbank oldalán figyelmeztetés olvasható, mely szerint a bank fokozatosan kivezeti a „régi” netbankot a lakossági ügyfeleknél. A kivezetés első lépésként pedig szerdától, 2024. január 24-től a régi internetbank felületén a lakossági ügyfelek naponta maximum 1 millió forint értékben indíthatnak átutalásokat.

A korlátozás nem érinti a saját számlák közötti utalásokat.

A változtatásról már január 4-én is értesítették ügyfeleiket, az OTPdirekt postaláda üzeneteiben, amit 23-án megismételtek. Ebben a tájékoztatóban írják, hogy a bank 2020 tavaszán vezette be az új OTP internet- és mobilbankot, amit ma már mintegy 2 millió ügyfelük használ - írja a 24.hu

Emlékeztetnek, hogy az új szolgálgatások bevezetésével együtt kezdték el kivezetni a korábbi digitális szolgáltatásokat a lakossági ügyfelek körében, először 2022 márciusában megszüntették a SmartBank mobilbanki szolgáltatást, most pedig megkezdték a régi OTPdirekt Internetbank kivezetésének előkészítését.

Kérésük, hogy az 1 millió forintnál nagyobb összegű átutalásokhoz az ügyfelek használják az új OTP Internet- és MobilBankot, amihez először regisztrálni kell. A tájékoztatás szerint aki az új szolgáltatásokra nem kíván regisztrálni, az az aktuális OTPdirekt Üzletszabályzat és Hirdetmény szerint ideiglenesen módosíthatja napi átutalási limitjét.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés