Hirdetés

Minden pénzét elveszítheti, ha nem figyel: sürgős riasztást adott ki az OTP

Nap Híre portré Nap Híre

Az OTP Bank arra figyelmeztette az ügyfeleit, hogy az elmúlt napokban megnövekedett a bank nevében történő csaló telefonhívások száma. 

A pénzintézet tájékoztatása szerint ezekben a hívásokban a csalók a bank biztonsági vagy egyéb munkatársának adják ki magukat, a bizalom megerősítése érdekében pedig egyes esetekben fotóval ellátott hamis igazolványt is küldenek az ügyfél e-mail címére. A hívások során a csalók közlik, hogy veszélyben van a számláján lévő pénzösszeg, esetleg azt állítják, hogy a bank gyanús utalás kezdeményezését észlelte és kérik annak megerősítését. 

A kár megakadályozása érdekében az ügyfeleket különböző programok számítógépre vagy telefonra történő telepítésére hívják fel, amit a csalás megelőzését, illetve megakadályozását végző vírusirtóként jellemeznek. A telepített program segítségével a csaló láthatja az ügyfél informatikai és mobil eszközén lévő összes adatot, így az internet- vagy mobilbank belépéshez szükséges jelszavakat, a banktól érkező megerősítő kódokat. Ezek ismeretében hozzáférnek a bankszámlákhoz és amelyeket felhasználva elutalják a pénzt az ügyfél számlájáról - írja a Pénzcentrum. 

Az OTP Bank felhívja a figyelmét, hogy sohasem kéri ügyfeleitől programok telepítését és a munkatársai nem küldenek igazolványfotót maguk azonosítása érdekében.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés