Hirdetés

Atombomba az OTP-től: korlátozzák az átutalásokat

Nap Híre portré Nap Híre

Az OTP Bank ügyfelei a mobil- vagy internetbankjukba belépve értesülhettek arról, hogy a pénzintézet 1 millió forintos napi átutalási limitet állított be az internetes felületein. 

A változtatásról ugyan az OTP már korábban is tájékoztatta az ügyfeleit, ám a Bank360.hu most arról ír, hogy sok bankszámla-tulajdonost mégis váratlanul ért a módosítás és nem érti azt.

A 2024. május 8-tól bevezetett automatikusan 1 millió forintos napi átutalási limit azt jelenti, hogy az OTP-nél folyószámlát vezető ügyfelek a pénzintézet internet- és mobilbankjából más pénzintézetnél vezetett bankszámlára csak akkor utalhatnak ennél több pénzt, ha előbb ezt a limitet módosítják. Ezt tehát egyáltalában nem akadályozza meg, hogy egy napon belül egymillió forintnál több pénzt utaljon át valaki a számlájáról, csak egy plusz biztonsági lépéshez köti mindezt - írja a portál. 

Az OTP azzal indokolta a döntést, hogy az elszaporodó internetes és telefonos csalások jelentős részét ezzel ki lehet védeni, de mindenképpen megnehezítik fele a csalók dolgát. Az ilyen esetekben jellemzően ennél nagyobb összeget csalnak ki a károsultak számlájáról, miközben egyébként egymillió forintnál többet csak nagyon ritkán utalnak az ügyfelek, akiknek így ez a plusz adminisztratív lépés nem jelenthet rendszeres többletterhet, a biztonságuk pedig megér ennyit, ha éppen valamiért (például egy autóvásárlás vagy ingatlanvétel miatt) ennél több pénzt kell átutalniuk a számlájukról.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés