Hirdetés

Bejelentést tett az egyik legnagyobb magyar bank, a csalóknak annyi

Nap Híre portré Nap Híre

Ezzel jobban biztonságban érezhetik magukat az ügyfelek.

Az OTP Bank ügyfelei mostantól már a mobilbankon keresztül, akár biometrikus módon is azonosíthatják magukat, ha felhívják a bank telefonos kontakt centerét, hangzott el az OTP háttérbeszélgetésén. Napi tízezer, éves szinten 2,8 millió ügyfélhívást kezelnek - írja a Napi.hu.

A júniustól már elérhető innováció évente mintegy 17 ezer megtakarított órát jelent, amit a kontakt center munkatársai tanácsadásra és ügyfélkiszolgálásra fordíthatnak – mondta a fejlesztéssel kapcsolatban Pesti Kornélia, a Contact Center igazgatója. 

A megnövekedett banki csalások miatt, körülbelül két évvel ezelőtt kezdtek el az ügyfelek szkeptikussá válni. Becslések alapján az ügyfelek 30 százaléka bizalmatlan

– emelte ki.

Mi is többször beszámoltunk már róla, hogy csalók próbáltak adatokat megszerezni a bank ügyfeleitól például úgy, hogy egy meghatározott bank nevében hívják fel vagy küldenek SMS üzenetet számukra.  

A biztonságos azonosítás a bank mobilalkalmazása segítségével push üzeneten keresztül történik. A hazai bankszférában elsők között alkalmazott innovációnak köszönhetően egyszerűbbé válik és átlagosan másfél perccel csökkenhet a telefonos ügyintézések időtartama.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés