Hirdetés

Öt embert megvádoltak Matthew Perry halála miatt

Gavra Gábor portré Gavra Gábor

Legalább egy embert letartóztattak Matthew Perry színész halála miatt – jelentette csütörtökön a az amerikai média. Az ügyészség közlése szerint öt embert vádoltak meg a Jóbarátok sztárjának halálával kapcsolatban.

Legalább egy személyt letartóztattak a Jóbarátok színésze, Matthew Perry tavalyi ketamin-túladagolásos halálával kapcsolatban - jelentette csütörtökön az amerikai média. Az ügyészség közlése szerint öt embert vádoltak meg a Jóbarátok sztárjának halálával kapcsolatban.

Az NBC a bűnüldöző szervek tisztviselőire hivatkozva azt közölte, hogy egy letartóztatás történt, míg a TMZ szerint „több” letartóztatás történt. Többek között letartóztattak egy orvost, mivel a nyomozók azt vizsgálják, hogyan jutott Perry a szerhez.

Perryt, aki 1994 és 2004 között játszotta Chandler Binget a sikeres szitkomban, tavaly októberben, 54 éves korában találták meg a medencéjében. Világszerte rengeteg kollégája és rajongója gyászolta.

A boncolás megállapította, hogy halálának oka „a ketamin akut hatása” volt, egy olyan ellenőrzött kábítószer, amelyet a gyógyulófélben lévő függő a felügyelt terápia részeként szedett.

Egy orvos, több dealer

Hivatkozás másolása

Bár a gyomrában csak kis mennyiséget találtak, a vérében magas szintet mutattak ki. A rendőrség arra volt kíváncsi, hogy a színész - aki állítólag több napja nem vett részt felügyelt infúziós kezelésen - hogyan jutott a szerhez. A Los Angeles-i rendőrség májusban megerősítette, hogy vizsgálják a halálesetet.

A TMZ nevű celebhírportál bűnüldözési forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy „legalább egy orvost, valamint több dílert letartóztattak, akik segítettek beszerezni és eljuttatni a ketamint Perrynek” – írja az AFP.

Mi az a ketamin?

Hivatkozás másolása

A rendőrség számítógépeket, telefonokat és más elektronikus eszközöket is lefoglalt, és a TMZ szerint szöveges üzenetek is voltak náluk, amelyekben Perryről és arról beszéltek, hogy mit tettek azért, hogy megkapja a drogot, valamint hogy mennyit fizetett volna érte. „A nyomozás során a hatóságok más hírességeket is találtak, akik érintettek a hollywoodi drogszcénában” - számolt be a csatorna, anélkül, hogy részletezte volna értesüléseit. 

Az orvosok és az állatorvosok gyakran alkalmazzák a ketamint altatóként, és kutatók azt is vizsgálják, hogy mennyire hatékony a depresszió kezelése során történő használata. Számos felhasználó viszont illegálisan fogyasztja hallucinogén hatásai miatt.

Közcsillogás, privát pokol

Hivatkozás másolása

A „Jóbarátok”, amely hat New York-i fiatalember életét követte nyomon a felnőtté válás, a randizás és a karrier útján, világszerte hatalmas rajongótábort vonzott, és megasztárokat csinált korábban ismeretlen színészekből, akik nézők millióinak életének szerves részévé váltak. Az egyik legnagyobb vonzerőt a Perry által megformált Chandler karaktere jelentette, aki egy szarkasztikus huszonéves volt, aki ellenállt a felnőtté válásnak.

Perry tehetsége mesés gazdagságot hozott neki, de azt sokáig csak kevesen tudták róla, hogy közben fájdalomcsillapító- és alkoholfüggőséggel küzdött. 2018-ban a droghasználattal összefüggésbe hozható vastagbélrepedést szenvedett, és több műtéten is átesett.

„Minden szenvedőnek”

Hivatkozás másolása

A 2022-ben megjelent „Friends, Lovers and the Big Terrible Thing” című memoárjában Perry leírta, hogy több tucatszor járt elvonón. A könyvet „minden szenvedőnek” ajánlotta „odakint”, és a prológusban azt írta: „Halottnak kellene lennem”.

„2001 óta többnyire józan vagyok” – írta, hozzátéve: „leszámítva körülbelül hatvan-hetven apró malőrt az évek során”.

Hirtelen halála tavaly megdöbbentő reakciókat váltott ki a hollywoodi A-listás színészek, a színésztársai és a Jóbarátok rajongói körében világszerte. „Jaj, fiú, ez mélyen érintett” - mondta Jennifer Aniston, aki Rachelt játszotta a sorozatban.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés