Hirdetés

Osztálybezárások: megint nem lehet szülni Balassagyarmaton

Nap Híre portré Nap Híre

A balassagyarmati kórházban a szülészet nem megy, míg Ajkán a kézsebészet szűnt meg.

Alig egy hónapos működés után ismét bezár a szülészet a balassagyarmati kórházban, az intézményben júniusig nem lehet szülni - derül ki az RTL Híradójából.

Az érintetteket a 48 km-rel odébb lévő Salgótarjánba irányítják. Az egyik balassagyarmati önkormányzati képviselő szerint több osztály is bezárna, ha nem irányítanának át ide orvosokat. Állítólag Salgótarjánból és Budapestről érkeznek orvosok, akik a réseket betömik.

Elképzelhető, hogy kórházakat, konkrét intézményeket kell bezárni, mert egész egyszerűen nincsen megfelelő humánerőforrás – magyarázta Kunetz Zsombor egészségügyi elemző. “Például a szolnoki kórháznál, ahol a neurológia és a stroke ellátás ügyelete bizonyos napokra nem megoldott, ezen betegek, akik abban az idősávban betegednek meg és lenne szükségük mondjuk egy stroke ellátásra, akár az életükkel is fizethetnek, mert Debrecenbe vagy Budapestre kell szállítani őket” - tette hozzá.

Ajkán pedig a kézsebészeti szakellátás szünetel, bizonytalan ideig. Most már Ajka helyett csak Veszprémben vagy Győrben van ellátás.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés