Hirdetés

Összeomlott a sofőr, aki a 4 éves kislányt a buszban hagyta

 portré

Továbbra is válságos az állapota annak a 4 éves kislánynak, akire Tomajmonostorán egy buszsofőr véletlenül rázárta az ajtót, és csak  nyolc órával később szabadult ki.

Mint azt a naphire.hu megírta, a sofőr a környékbeli falvakból szedte fel az óvodásokat és vitte Tomajmonostorára. Kedden azonban nem ellenőrizte le, hogy minden kisgyerek leszállt a buszról, amit leparkolt, majd lezárt. Inez a járműben maradt. Csak nyolc órával később derült ki a súlyos tévedés, amikor visszament az átforrósodott járműhöz, és rátalált a kiszáradt, eszméletlen kislányra.

Miközben a gyerek az életéért küzd a debreceni kórházban, a buszsofőr most közellenségnek számít a faluban. A férfi összeomlott a történtek miatt, sokkhatás alatt áll, rendőrségi nyomozás indult ellene.

A válságos állapotú kislány ügyében a rendőrség nyomoz
A válságos állapotú kislány ügyében a rendőrség nyomoz Fotó: naphire.hu

„Az édesapámat nagyon megviselték a történtek. Külön kérték, hogy a vizsgálatok lezártáig senkinek se nyilatkozzunk, de egyébként sem rendelkezem a szörnyű esettel kapcsolatban elegendő információval” – mondta a a Borsnak a sofőr fia.

Akinek barátai attól félnek, hogy a súlyos lelkifurdalástól szenvedő sofőr esetleg kárt tehet magában. „Egy ekkora tragédiát nem lehet könnyen feldolgozni. Megpróbálunk megfelelő segítséget szerezni, és természetesen mindannyian az édesapám mellett vagyunk” – tette hozzá a fiú.

Eközben Kovács Eszter reggeltől estig bent van a debreceni kórházban a válságos állapoztban lévő kislánya, Inez mellett. "Senkinek nem kívánom, hogy átélje, amit én, viszont a sofőrnek azt kívánom, hogy szenvedjen háromszor annyit, mint a kislányom. Azon a napon a buszon egyedül ő vigyázott a gyerekekre" – mondta keserűen az édesanya.


Szerintem teljesen egyértelmű, hogy ő hibázott, remélem, meg is kapja a méltó büntetését. Még beszélni sem tudtunk a történtek óta a gyermekünkkel, mert nincs olyan állapotban. Ma alhatok először mellette, Flóra nincs jobban, de az orvosok biztatnak” - tette hozzá az anya.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés