Hirdetés

Életéért harcol a forró buszban hagyott 4 éves kislány

 portré

Forr a hangulat Tomajmonostoron. Nem érti a falu, hogy hagyhatták 8 órán keresztül a felforrósodott buszban a négyéves óvodást, aki életveszélyes állapotban került kórházba. Ilyen súlyos felelőtlenségre Magyarországon még nem volt példa.

A szomszéd falucskában lakó pici lány társaival reggel szállt fel a tomajmonostori ovi buszára. Amikor megérkeztek, a kis Inez valamiért a leparkolt buszon maradt, a sofőr pedig elsétált. A tűző napon álló jármű hamar felforrósodott. Inez hiába próbált segítséget kérni a lefüggönyözött buszban, senki nem hallotta. Nyolc óra telt el, mire a sofőr visszament a buszhoz és rátalált az eszméletlen, életveszélyes állapotban lévő kicsire.

Egy órán keresztül küzdött a mentőhelikopter orvosa, mire sikerült szállítható állapotba hozni a kiszáradt kislányt, aki most is a debreceni kórház intenzív osztályon küzd az életéért. Tomajmonostora polgármestere az ügyben fegyelmi eljárást indított, a Karcagi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt nyomoz.

"A szívünk szakad meg érte. Nem tudjuk felfogni, miért nem vette észre senki, hogy nincs óvodában, egyáltalán miért nem nézték át a buszt, mielőtt bezárták? Megtesszük a szükséges lépéseket, de most az a legfontosabb, hogy a gyermekünk túl legyen az életveszélyen" – mondták keserűen a Blikknek a csöppség szülei.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés