Hirdetés

Teljes az összeomlás a veszprémi kórházban, rákos betegek maradtak ellátás nélkül

Nap Híre portré Nap Híre

Technikai okok miatt összeomlott az informatikai rendszer a veszprémi kórház onkológiai osztályán, a betegekkel pedig közölték, hogy nem tudják felvenni a kezelést.

Link Zsuzsanna a férjét kísérte kezelésre a veszprémi kórház onkológiai osztályára február elsején. Az ATV Híradónak az asszony elmondta, tavaly áprilisban két helyen is daganatot találtak a férje szervezetében. A férfit 2023 nyarán meg is műtötték kétszer, majd október elején elkezdték a kezeléseket a veszprémi onkológián. Mint mondta, férje kemoterápiája 12 kezelésből áll, két hetente kell menniük és három napig ilyenkor be kell feküdni a kórházba. 

Február elsején a házaspár a hetedik kezelésre érkezett az onkológiára, ahol megvolt a vérvétel is, ám ezután a megszokott 1-1,5 óra helyett 2-3 órát kellett várniuk. Nem értették, mi történik,  csak azt látták, hogy az orvosok idegesek, és volt olyan doktor, aki közölte, hogy problémák vannak a rendszerrel és egyelőre nem tudják elemezni a vérvételt. Mindez azt jelentette, hogy nem tudták megállapítani, hogy ki mehet a kezelésre és ki nem. 

A házaspár ebéd után nem sokkal került be a kezelőorvoshoz, aki azzal fogadta őket, hogy technikai okok miatt elmaradnak a kezelések. Mint mondta, a rendszer összeomlása miatt nem tudták kiértékelni a férje máj- és vesefunkciót. Zsuzsanna arról is beszámolt, hogy rajtuk kívül 80-100 beteg várakozott a kezelésre, de hiába. 

Zsuzsanna rákérdezett az orvosnál arra is, hogy mi a garancia, hogy két hét múlva a férje meg fogja kapni a kezelést. Az orvos állítólag azt válaszolta, ha a következő, két héttel későbbi időpontra nem jön rendbe a rendszer, akkor valószínűleg már ők sem lesznek itt. Zsuzsanna továbbra is értetlenül állt a dolgok előtt, és meg is jegyezte az orvosnak, hogy "ez nem egy nátha, ami kezelés nélkül el fog múlni.”

Hozzátette azt is, az orvosok is megdöbbentek, és a történtek miatt minden beteggel közölték, hogy sajnálják, de nem tudják megadni a kezeléseket. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés