Hirdetés

Összekapta magát a forint, ennyiért válthatunk most eurót

Nap Híre portré Nap Híre

Erősödött szerdán a forint a főbb devizákkal szemben és augusztus hónapot is nagy valószínűséggel erősödéssel fejezheti be.

Az eurót szerdán este hét óra előtt 379,22 forinton jegyezték a bankközi devizapiacon a kora reggeli 381,36 forintos jegyzés után. A dollár jegyzése 347,20 forintra csökkent 351,07 forintról, a svájci franké pedig 395,30 forintra 399,15 forintról.

A forint a szerda esti állás szerint nagy valószínűséggel erősödéssel zárja augusztus hónapot. A havi kezdés óta az euróval és a svájci frankkal szemben két százalékos, a dollár ellenében több mint egy százalékos nyereségre tett szert - közölte az MTI.

A forint öt százalékkal erősödött az euróval és hét százalékkal a dollárral szemben az év eleje óta, a svájci frank ellenében pedig két százalékos nyerséget ért el.    

Augusztus eleje óta a zloty az euróval szemben másfél százalékkal gyengült, a cseh korona közel egy százalékkal gyengült, a román lej pedig 0,2 százalékkal gyengült. Az euróval szemben az év eleje óta a lengyel zloty 4,6 százalékkal erősödött, a cseh korona 0,1 százalék erősödésre tett szert, a román lej árfolyama pedig nagyjából az év eleji kezdésnél áll.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés