Hirdetés

(+18) Orvvadászok terrorizálják a kisváros lakóit, állati tetemek hevernek mindenfelé

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Döglött nyulak, vérrel és belsőséggel bekent ablakok - van, hogy ez fogadja a lakókat, akik egy orvvadász bűnszervezetet sejtenek az akciók mögött.

A legutóbbi incidens során több tucatnyi véres nyúltetemet dobtak ki a hampshire-i Broughtonban található közösségi bolt bejáratánál. Az elkövetők csütörtök éjjel még két madarat is felnyársaltak a bolt ajtókilincsére, és állati vérrel és belsőségekkel dörzsölték be az ablakokat.

Fotó: Daily Mail

A helyiek úgy vélik, hogy a gyomorforgató akciókkal az orvvadászok akarnak üzenni, akik azt sérelmezik, hogy a helyiek beleavatkoznak a tevékenységükbe - írja a Daily Mail

Az elmúlt hetekben más vadállatokat, köztük nyulakat, fácánokat, szarvasokat és ragadozó madarakat is kidobtak a környező utakon és mezőkön, köztük egy 27 nyúlból álló "gyűjteményt" egy általános iskola előtt.

Az orvvadászok vélhetően olyan bandákhoz kapcsolódnak, amelyek nemzetközi szerencsejáték-szindikátusokat működtetnek, és éjszakánként több százezer fontot kaszálnak ezzel.

A feltételezések szerint illegálisan vadásznak, fegyvereket és agresszív, speciálisan tenyésztett kutyákat használnak, és tevékenységüket élőben közvetítik a Facebookon, fogadásokat kötve arra, hogy a kutyák hány állatot tudnak megölni.

Mike Jelen, a területen lévő birtokokon dolgozó természetvédelmi menedzser elmondta: "Ez most már hetente kétszer történik". Szerinte a rendőrség nem nagyon tesz az ügyben semmit, miközben a gazdák és a földtulajdonosok folyamatosan próbálják megakadályozni a támadásokat, és ezzel saját magukat is veszélybe sodorják. A fácánvadászok nemrégiben tüzet nyitottak egy gazdára, aki szembeszállt velük. Egy helyi gazda, akinek a földjét többször is célba vették, azt mondta: 

"Gyakorlatilag az arcunkba röhögnek. A borzalmas látvány, amit a boltunk előtt hagytak, nyilvánvalóan azt a célt szolgálja, hogy tudassák velünk, hogy legyőzhetetlenek".

Az üzlet a közösségi médiában közzétett nyilatkozatában közölte, hogy jelentették az esetet a rendőrségnek. Arra kérték a helyieket, hogy osszák meg a hajnali 3 és 3 óra 45 perca között készült térfigyelő kamerák felvételeit.

Februárban az Awbridge Általános Iskola előtt is elpusztult állatok hevertek szanaszét. Egy helyi lakos, Mandy Robinson a Hampshire Chronicle-nek elmondta, hogy a jelenet "olyan volt, mint egy horrorfilmben". 

Azt mondta: "Ez csak egy órával az iskolai reggeliző klub kezdete előtt történt, így az általános iskolás gyerekek elsétáltak volna e szörnyű látvány mellett. Nem tudom, hogy valaki miért tesz ilyet".

A Hampshire-i rendőrség a MailOnline-nak elmondta: "Megerősíthetjük, hogy nyomozást folytatunk egy bejelentést követően, miszerint számos döglött állatot hagytak egy broughtoni üzlet előtt."

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés