Hirdetés

Szokatlan: Pakson is lehet szavazni Putyinra

Nap Híre portré Nap Híre

Már javában zajlik az orosz elnökválasztás.

Oroszországban pénteken megkezdődött a elnökválasztás, amelyen hat évre választják meg az ország legfontosabb közjogi méltóságát. A szavazólapon négy név szerepel. Bár az állami Összoroszországi Közvélemény-kutatási Központ (VCIOM) felmérése szerint a választás egyértelmű esélyese Vlagyimir Putyin hivatalban lévő elnök, akadnak vetélytársai is. Ők Nyikolaj Haritonov, az Oroszországi Föderáció Kommunista Pártja, Vlagyiszlav Davankov, az Új Emberek párt és Leonyid Szluckij, Oroszország Liberális Demokrata Pártja jelöltjei. Szluckij és Davankov számára ez az első elnökválasztás politikai pályafutásuk során, Haritonov számára a második, Putyin számára pedig az ötödik.

Külföldön 144 országban, 295 szavazóhelyiségben csaknem kétmillióan voksolhatnak majd, így tehetnek a Magyarországon élő orosz állampolgárok is - írja a Privátbankár

Bár minden bizonnyal a budapesti orosz nagykövetségen is leadhatják szavazatukat az itt élő orosz állampolgárok, a TASZSZ hírügynökség szerint Pakson is lehet szavazni.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés