Hirdetés

Egyre furcsább dolgok történnek Navalnij holtteste körül

Nap Híre portré Nap Híre

A néhai orosz ellenzéki vezető, Alekszej Navalnij hozzátartozóit már harmadik napja nem engedik hozzáférni a holttesthez - közölte hétfőn az elhunyt politikus szóvivője, hozzátéve, hogy édesanyját nem engedték be a halottasházba, ahol vélhetően a holttestet őrzik.

"Alekszej anyja és az ügyvédei ma kora reggel érkeztek a halottasházba. Nem engedték be őket. Az egyik ügyvédet szó szerint kilökték az épületből. Amikor megkérdeztük a személyzetet, hogy Alekszej holtteste ott van-e, nem válaszoltak" - közölte a közösségi médiában Navalnij szóvivője, Kira Jarmis, írja az MTI. 

Beszámolója szerint a a nyomozók arról tájékoztatták édesanyját és ügyvédeit, hogy a Navalnij halálával kapcsolatos vizsgálatot meghosszabbították. "Nem tudjuk, meddig fog ez tartani. A halál oka még mindig tisztázatlan. Hazudnak, húzzák az időt, és nem is titkolják" - tette hozzá.

A naphire.hu arról is beszámolt, hogy meghalt Putyin legnagyobb ellenfele, Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus. Navalnij séta után rosszul lett, és eszméletét vesztette a Harp településen lévő 3. számú büntetőtelepen, a Jamal-Nyenyec Autonóm Körzetben. Az információk szerint a büntetőtelep egészségügyi szakemberei azonnal megérkeztek, majd sürgősségi orvosi csapatot is hívtak hozzá, azonban ezek nem hoztak pozitív eredményt. Az orvosok ezután megállapították az elítélt halálát. 

Navalnij holttestét a büntetőtelepről Szalehard városába, a körzet székhelyére vitték a haláleset kivizsgálásával megbízott orosz nyomozók. Édesanyja, Ljudmila Navalnaja még szombaton egy ügyvéddel a távoli büntetőtelepre utazott.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés