Hirdetés

Kiderült: oroszok tízezrei menekülnek Thaiföldre a besorozás elől

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

A legnépszerűbb thaiföldi turisztikai üdülőhelyeket ellepték azok a gazdagabb oroszok, akik nem akarnak harcolni az orosz-ukrán háborúban.

Az adatok azt mutatják, hogy tavaly november óta legalább 233 000 orosz érkezett Phuket szigetére - írja a The Sun.

A lap megszólaltatott egy 25 éves orosz férfit, Nyikolajt, aki egy ideje Thaiföld, Kambodzsa és Laosz között utazgat, nehogy őt is besorozzák.

“Ez nem az én háborúm. Sosem szavaztam Vlagyimir Putyin mellett” - nyilatkozta Nyikolaj. “Nem tudom megállítani a háborút azzal, hogy Oroszországban maradok, de mindent megteszek, amíg a jövedelmem engedi, hogy soha ne csatlakozzak az orosz haderőkhöz és soha ne harcoljak Ukrajna ellen” - tette hozzá.

A lap tapasztalatok alapján azt írja, hogy a gazdagabb középosztály érkezik az ázsiai térségbe, és határozatlan ideig tervezik az ott tartózkodást.

Brit turisták is arról számoltak be, hogy egyre több helyen találkozni orosz feliratokkal, az éttermekben például az étlapon az angol mellett már stabilan megjelent a kínálat orosz nyelven is.

Sofia Malygaevareal moszkvai ingatlanügynök, aki jelenleg Phuketen dolgozik azt mondta, hogy az ügyfelei jellemzően 30-35 év közötti gazdag oroszok.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés